Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Végetér szerintetek a melós...

Végetér szerintetek a melós vállalkozóknak a kánaán?

Figyelt kérdés

Itt egy hatalmas válság a nyakunkon, anyagárak az egekben, az átlag ember nem engedhet már meg egy felújítást magának.

Főleg ilyen árakon, amiket elkérnek, kb osztrák árak... és a minőség azért nagyon a béka s.gge alatt van.

2022. máj. 8. 08:00
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
33%
Akkor be kell kamuzni a tapasztalatot... annó úgy mentem el targoncázni, hogy bekamuztam hogy van már tapasztalatom. Felvettek, cégnél a targoncás elmondta amit tudni kell, aztán a 3 hónap alatt beletanultam.
2022. máj. 8. 11:58
 22/50 anonim ***** válasza:
22%

Már le is írta valaki:

"Legutóbb egy pályakezdő érdeklődött nálunk munka iránt, 0 tapasztalattal, ami persze nem is lenne gond, az általa megjelölt napi 25 ezres bérigény már annál inkább."

Ez az igazság, nem más, fizetni azt nem akarnak, ha meg igen, akkor már legyen profi az alkalmazott, bár gyanítom, hogy több éves tapasztalattal is csak havi 400e a plafon, az is csak jobb esetben szürkén. Azért a nettó 500e a mai világban nem akkora pénz, és, ha kell a munkaerő, akkor még a betanítás mellett is marad profit bőven.

2022. máj. 8. 11:58
 23/50 anonim ***** válasza:
89%

Megnézném, hogy kamuzol be egy AWI hegesztői tapasztalatot. 2 pillanat alatt kiderül. Ez nem egy szaros targonca.

2022. máj. 8. 12:09
 24/50 anonim ***** válasza:
100%
22-es igazad van neked is, nyilván 500 ezres kezdőbérért biztos lenne jelentkező, amit pl. egy pályakezdő jó eséllyel csak 1-2 év múlva tudna reálisan kitermelni, miközben lerontja az őt mentoráló tapasztalt kolléga termelékenységét is. És ekkor jön ami engem érdekelne, ráemelsz még a bérére mikor már letett valamit az asztalra? Vagy elfogadja, hogy többet termel, de már két éve előre megkapta a szakmában elérhető alkalmazotti fizetés csúcsát? Meg persze miután mondjuk 3 évig megfinanszírozod a "tanulmányait" és éppen visszahozná ezt a "befektetést" kilép és vállalkozónak áll?
2022. máj. 8. 12:18
 25/50 anonim ***** válasza:
0%

"22-es igazad van neked is, nyilván 500 ezres kezdőbérért biztos lenne jelentkező"

Ugye hallottál már a kereslet-kínálat kapcsolódásáról?

Ja, hogy ez csak akkor érvényes, amikor neked kell egy munkára kell árajánlatot adni?

Figyelj, nekem mindegy, de neked meg nem lesz embered, aki melózzon.

Ideje nektek vállalkozóknak felébredni, hogy ti is toljátok lejjebb a gatyátokat, vagy egyáltalán nem lesz auditok a kizsigerelésből.

2022. máj. 8. 12:34
 26/50 anonim ***** válasza:
66%
3 millióért nem éri meg csináltatni egy kocsibeállót, annyiért vehetek egy kocsit is :D
2022. máj. 8. 12:45
 27/50 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen hallottam róla. Ugyanakkor, az itt oly sokszor említett programozás területén is vannak szintek és bérsávok, ez a szakmunkánál ugyan így fennáll. Egy pályakezdő programozó kap senior bért? Nyilván nem, mert egyszerűen nem képes ugyan olyan komplexitású feladatok megoldására. Hidd el szívesen adnék én 500 ezres bért egy segédnek is, de ezt az ügyfelek nem tudják kifizetni. Egyszerűen olyan szinten növekednek az anyag árak, hogy nem lehet lekövetni még a munkadíjakkal is, egyszerűen a hétköznapi emberek így is dobnak egy hátast a munka árára, pedig vékonyan fog a ceruza. Nem, nem minden vállakozó jár X5-el, és jár hetekre külföldre nyaralni.
2022. máj. 8. 12:55
 28/50 anonim ***** válasza:
37%

"Egy pályakezdő programozó kap senior bért? Nyilván nem, mert egyszerűen nem képes ugyan olyan komplexitású feladatok megoldására."

Mondjuk úgy, hogy próbálkoznak, hogy ne így legyen. Egy pályakezdő is megkéri már azt a pénzt, amiből nem fog éhen halni, illetve ami az anyagi fejlődését is biztosítani tudja. Azért azt tegyük már tisztába, hogy a szolgáltatások ára régen elérte a nyugati szintet, de a bérek felzárkóztatására mindig van valami nevetséges kifogás.

2022. máj. 8. 13:30
 29/50 anonim ***** válasza:
100%

Milyen kereslet kínálat viszonyról beszélsz?

Az alapvetés az volt, hogy nincs kereslet pályakezdőkre.

Akkor hogy jön ki, hogy magas bért kellene fizetni nekik? 🤔

2022. máj. 8. 14:03
 30/50 A kérdező kommentje:

Szögezzünk le valamit, mindenféle megsértődés nélkül. Általában a legbutábbakból lesz melós (festő, burkoló stb), amivel nincs is baj, de itthon olyan szinten elszálltak az árakkal, kb olyan szinten tekintenek magukra, mintha sztár ügyvéd/orvosok lennének.

Nekem senki ne mondja, hogy egy napos munkáért 150-200ezreket elkelljen kérni (pl egy garázst ennyiért akartak kifesteni).

Ti mennyit kerestek? 15-20ezer ft/nap? Egy átlag ember ennek örül. Hogy van az, hogy ők a 8-10x-esét elkérik, jóformán trógerként?

2022. máj. 8. 15:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!