Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit kezdjek ennyivel a tariszn...

Mit kezdjek ennyivel a tarisznyába? Negyven évesen?

Figyelt kérdés

- Élelmiszeripari technikusi

- Targoncás jogsi (bizonyítvány is van)

- B-s autóvezetői engedély

- Földmunkagép, rakodógép, KCR daru jogsi (bizonyítvány is van)

- Vagyonőri

- Kereskedő vállalkozó (na ez minek kellett :D, de van)

- Gumijavító, kerékkiegyensúlyozó bizonyítvány

Ötmillió készpénz.

Saját lakás, önálló élet, kocsi van.

Meg féligmeddig eltartom a barátnőm is mert csak kétszázat keres, tőle ennyire futja, én meg a dupláját(dupla annyi munkával), de ezt is keveslem főleg hosszabbtávon, igények meg lennének, de nem dolgozhatok három helyett, szóval elértem a korlátaimat.

Merre tovább? Ki mit tenne?

2021. nov. 17. 10:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%
Vegyél (akár részletre) valami munkagépet, aztán vállalj vele munkákat, abban most van pénz rendesen.
2021. nov. 17. 10:03
 2/14 A kérdező kommentje:

Nem sok gyakorlatom van vele.

Meg főállás mellett hogyan, plusz a fővárosban élek, nem állhatok a JCB-vel vagy a bobcattel az utcán, max jópénzért az önkormányzatnak, de a helyem akkor sem lesz fix.

2021. nov. 17. 10:07
 3/14 anonim ***** válasza:
És mi az, amihez értesz és van benne gyakorlatod? Mi az, amit szeretnél csinálni, mi érdekel?
2021. nov. 17. 10:11
 4/14 A kérdező kommentje:

Fizikai kétkezi munkákhoz értek inkább, meg a gépekhez, motorokhoz, mechanikákhoz, értékesítéshez, vevőkezeléshez is bizonyos szinten, de mondjuk egy felsőgazdag üzletemberrel nem biztos, hogy tudnék hatékonyan tárgyalni.

Elméleti munkák szintjén ami betanulható pár hónap alatt.

De ami ilyen "szabvány" meg "mérnöki tervezés" meg "projekt", és hasonló szervezeti munkákhoz nemigazán.

2021. nov. 17. 10:18
 5/14 A kérdező kommentje:

Sokmindent csinálnék én, de vagy zárt a rex, vagy nem kifizetődő és garancia sincs rá, hogy valaha bejönne.

Az ingatag törvényi szabályozásokról már nem is beszélve.

Nemrég kezdtem el a villanyszerelő szakmunkás képzést, és már az első alkalommal azzal kezdték, hogy jobb, ha hozzászokunk ahhoz, hogy a "villanyszerelő egyik lába a koporsóban van a másik meg a börtönbe". Azért ez így biztató kezdésnek.

2021. nov. 17. 10:22
 6/14 anonim ***** válasza:
95%
Én keresnék valami olyan tevékenységet, ami a meglévő tudással főállás mellett is végezhető. Amíg be nem indul, addig mellékállásban foglalkoznék vele, aztán, ha látszik, hogy lesz belőle valami, felmondanék és csak a vállalkozásomra koncentrálnék.
2021. nov. 17. 12:32
 7/14 A kérdező kommentje:

Előbb utóbb ez lesz...

(remélem)...

2021. nov. 17. 12:33
 8/14 anonim ***** válasza:
Mikre lennének még igényeid? Nem kötözködésből kérdezem, hanem tényleg érdekel. Anyagilag miket szeretnél még az életben?
2021. nov. 17. 14:36
 9/14 A kérdező kommentje:

Lakásfelújítás, esküvő az asszonnyal, meg kinéztem egy mérnök infó szakot a dunaújvárosin, csak előtte kell még egy emeltszintű nyelv, meg matek.

Ez úgy kb 5-7 éven belüli terv.

2021. nov. 17. 14:39
 10/14 anonim ***** válasza:

Szerintem a villanyszerelői jó irány. Arra kell törekedni, hogy legyen releváns tapasztalatod. Akár az egyik meló feladása mellett. Ha az van, akkor egyéni vállalkozóként ügyfélkört építeni akár generál kivitelezőknél házalni és ha lehet, növekedni, több alkalmazottat is tartani.

Azért fel kell rá készülni, hogyha dől az építőipar, akkor dől a villanyász szakma is (vagy bármilyen szakmunka), de az elmúlt években annyi kismeló torlódott fel kis magánembereknél is, hogy pár évig még abból is ki lehet kanalazni utána ezt-azt.

2021. nov. 17. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!