Mit kezdjek ennyivel a tarisznyába? Negyven évesen?
- Élelmiszeripari technikusi
- Targoncás jogsi (bizonyítvány is van)
- B-s autóvezetői engedély
- Földmunkagép, rakodógép, KCR daru jogsi (bizonyítvány is van)
- Vagyonőri
- Kereskedő vállalkozó (na ez minek kellett :D, de van)
- Gumijavító, kerékkiegyensúlyozó bizonyítvány
Ötmillió készpénz.
Saját lakás, önálló élet, kocsi van.
Meg féligmeddig eltartom a barátnőm is mert csak kétszázat keres, tőle ennyire futja, én meg a dupláját(dupla annyi munkával), de ezt is keveslem főleg hosszabbtávon, igények meg lennének, de nem dolgozhatok három helyett, szóval elértem a korlátaimat.
Merre tovább? Ki mit tenne?
Csajommal az leginkább a probléma, hogy még jogsija sincs 23 évesen, és alig tesz félre a fizetéséből bármire is, a nagyrészét elkajálja a munkahelyén pedig van, hogy főzök is otthon.
Az képzeli 23 évesen, hogy még ráér bármire is (én is így voltam annak idején), pedig pikk pakk elszaladnak az évek a pénzzel együtt.
Amíg mellette vagy, pénzeled és fedelet is adsz a feje fölé, nem is fogja úgy érezni, hogy jobban kéne húznia az igát, hiszen nincs miért megdolgoznia, az ölébe hullik minden.
Neveld át. Legalább ebből a kis fizuból spóroljon már! Ha sikerül pozitív, ha nem, akkor pedig gondolkozz el azon, hogy ilyen nővel tervezed-e az életed. Akarsz-e TE egész életedben megdolgozni a javaitokért? Egyáltalán tudsz-e olyan nő mellett létezni, akkor nem törekszik a jóra, nem spórol, vagyis abszolút nem olyan beállítottságú, mint te?
Ezzel az a hiba, hogy életkorban eléggé különbözünk, és ő nem láthat 23 évesen előre, de én látok visszafele, és 23 évesen én se voltam különb. Álmodoztam, bíztam, hittem, mindent csináltam csak havi költségvetést nem :D
Hiába bírálok, vagy várok el tőle gyökeres változást ehhez sok idő kell.
Főleg neki, ahonnan jött, mert egyrészt félárva, az apja meg csoda, hogy a nevét le tudja írni. Négy évig kollégiumban lakott ígyis.
Eddig van három végzettsége, meg ő is gondolkodik a felsőoktatásban, szóval azért tervezne, csak tennie is kéne.
Én ezt némileg kifogásnak érzem. Nem túl jó hozzáállás, hogy "énsem láttam ilyen idősen, ő sem lát, ez van". Persze, lehet így, csak akkor ne várjunk el túl nagy csodát. :)
És nem, nem kell hozzá sok idő, csak kétoldali megértés, hogy nem fogsz te tenni életetek végéig kettőtök céljaiért, vagyis kezdjen el dolgozni a REÁLIS jövőtervein, terveiteken. Ha egyelőre csak azzal, hogy minden hónapban félretesz a fizetéséből fixen 40 ezer forintot, akkor már megtette az első lépést. Ez egyáltalán nem lassú és teljesíthetetlen kérés.
Az meg végképp nem indok, hogy honnan jött. Pont azért is láthatná reálisabban a helyzetet, mert onnan indult, ahonnan. :)
Ez nem kötekedés, csak próbálom más oldalról megvilágítani a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!