A Morgan Stanley és a hasonló big4 cégek körül mitől van akkor hype?
Én voltam interjún a Morgannél.
Én azt tapasztaltam,hogy magasak az elvárások.Illetve, eléggé nagyképűség jellemzi a HR osztályt.A bérek terén viszont egyáltalán nem kiemelkedő,sőt...
Az a mentalitás,hogy ne pénzért dolgozz ott,hanem "presztízsből".
Én nem kértem a presztízsből, helyette egy nem annyira "menő" cégnél dolgozok,ez egy gyártócég, de fizetésekben jobb a Morgannél.
Egy volt vidéki szaktársam is így járt, pénzügyes állásra jelentkezett.Végül elment egy vidéki autógyártó céghez, mert ott is többet kínáltak neki.
Hát én banknál dolgozom és eddig messze a legjobb, pedig voltam már pár helyen(szintén üzemeltetés).
Az ilyen forumok, ahogy fentebb is írták frusztrált emberek gyűjtőhelye. Mint a gyk. :D
Igen, csak furcsa, hogy ennyire el vannak maradva kompenzáció téren. Gondolom ez azért van, mert bankok nem adnak RSU-t, ami a tech óriásoknál a kompenzáció legnagyobb része.
Ha szoftverfejlesztés területet nézzük pl, így belegondolva a világ köztudottan legjobb fejlesztői (ilyenek, mint Ken Thompson, Jon Skeet, James Gosling vagy Jeff Dean) tech cégeknél dolgoznak és egyet sem tudok mondani, aki banknál.
Nekem is ugyanaz volt mint a 11-esnek. (Morgentől) A fizetésemelésen ledöbbentem annak ellenére hogy az év végi értékelésem nagyon jó volt (az előtte lévő évi is). Én is megnéztem a Hays-t erre az évre és a Medior fejlesztő minimumát se érte el a fizetésem (lassan 7 év tapasztalattal, de nem midn a morgenben). A váltással a senior sáv közepére ugrottam hirtelen fel.
Egyébként én is azt látom, hogy a morgen már nem kiemelkedő (inkább átlagosan fizető), főképp akkor ha már itt vagy pár éve. Az elmúlt években a piac nagoyn elment. HA most jössza ide akkor lehet adnak jobbat, de azért nem a TOP fizető, mint ami 10 éve volt. Több ismerősöm is gondolkodik (vagy már megtette) a felmondáson. Véleményem szerint idén azért fognak egy kiigazítást csinálni.
Ami a kezdőket illeti (most jött ki az egyetemről) most azért szerintem nem rossz fizetést tud adni. Br. 650k+ és onnantól felfele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!