A Morgan Stanley és a hasonló big4 cégek körül mitől van akkor hype?
Én voltam interjún a Morgannél.
Én azt tapasztaltam,hogy magasak az elvárások.Illetve, eléggé nagyképűség jellemzi a HR osztályt.A bérek terén viszont egyáltalán nem kiemelkedő,sőt...
Az a mentalitás,hogy ne pénzért dolgozz ott,hanem "presztízsből".
Én nem kértem a presztízsből, helyette egy nem annyira "menő" cégnél dolgozok,ez egy gyártócég, de fizetésekben jobb a Morgannél.
Egy volt vidéki szaktársam is így járt, pénzügyes állásra jelentkezett.Végül elment egy vidéki autógyártó céghez, mert ott is többet kínáltak neki.
Errol amugy eszembe jutnak a bank fikazos topicok Blindon :)
Ennel pl. egesz sok szavazat erkezett:
A szavazast a hulladek fizetes nyerte.
A kommentelok kozott vannak JPMorgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citi stb. alkalmazottak is, erdemes elolvasni a kommentjeiket.
(Aki nem ismerne Blindot, csak ceges emaillel lehet regisztralni, az alapjan jelenik meg a ceged a hozzaszolasaidnal es teljesen anonim)
27-es jónak tűnik ez a fórum, nem ismertem.
Érdekes egyébként, hogy bankok nem tudják felvenni a versenyt fizetésekben, azt gondolná az ember hogy nekik azért van miből.
#29: 3 dolog:
- a teamblind-en alapvetően a frusztrált emberek sirámait olvasod, nem ez a teljes minta.
- amiket ott írnak, nekem (50 évesen) nem mind negatív, pl. "slow and steady", "Banks is good for people who wants to get to management and be a lifer." - nekem ezekkel semmi bajom, mire ennyi idős leszel neked se lesz
- pénzügyi területen is megvan a "ranglétra", ha 8-tól 5-ig nyugis munkát akarsz elmész biztosítóhoz, ha kicsit többért kicsit többet akkor bank, ha nagy pénzt akarsz szakítani és 0-24-ben pörögni akkor meg ott a hedge fund (IT-ről van szó), ha meg tényleg akkora zseni vagy, ledoktorálsz fizikából és low latency tradingben faragod a nanoszekundumokat, legalább is pár éve ez volt a csúcs
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!