Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hollandiában tényleg szinte...

Hollandiában tényleg szinte lehetetlen küldetés lakást bérelni?

Figyelt kérdés

Olyanokat hallottam, hogy munkát egyszerűbb szerezni, mint lakást kb....

mennyire igaz ez?

2022. ápr. 23. 16:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Mert a magyarok többsége nem tud folyékonyan hollandul. Azért. Lényegtelen, hogy magyar-e vagy sem. Ha nem beszéled a helyi nyelvet akkor sokkal kevesebb esélyed van (angol/német itt nem számít).

Illetve ha elmész mondjuk Horstba, akkor egy horsti jobban megbízik egy másik horstiban, vagy ha elmész Kerkwijkba akkor a kerkwijki is előnyben részesít egy másik helybelit és így tovább. Szó sincs itt rasszizmusról. Ez szimpla emberi tulajdonság, hogy jobban megbízik abban aki egy faluból származik és beszéli a nyelvet is mintsem valami ismeretlen távoli idegenben.

Szerinted (őszintén) a hollandiai magyarok hány százaléka engedhetne meg magának €1700 albérletet? Tudván, hogy a döntő többség minimálbért vagy kicsit többet keres csak?

Meg az alapvető tény, hogy az albérletnek nem szabad magasabbnak lennie, mint a fizetés 33%-a, mert különben nem éri meg. 1500 euró esetében ez havi nettó €4500 fizetést jelent. Ennyit kellene keresni ahhoz, hogy jó minőségű életszínvonalat biztosítson magának. Szerinted mennyi magyar keres ennyi?

Ez az összlakosságon belül sem gyakori. Egy átlagos holland (tehát aki beszéli a nyelvet) sem keres ennyit.

2022. ápr. 24. 17:28
 12/19 anonim ***** válasza:
70%

#11 úgy tűnik te megragadtál ilyen betanított fizikai munkák szintjén.

Egyáltalán nem szükséges a holland nyelvtudás, én egy szót nem beszélek hollandul, simán elég az angol.

Legalább 20 céget tudok mondani kapásból, ahol angol a hivatalos nyelv, angolul megy az egész interjúfolyamat és a munka is. Tech óriásoktól kezdve (mint Facebook vagy Amazon), a Magyarországon is jelen lévő multikon keresztül (mint EPAM vagy WarnerMedia), egészen a kisebb, ~1000 fős cégekig (mint Databricks vagy Optiver). Amszterdamban szinte mindenki beszél angolul, már csak a turizmus miatt is.

2022. ápr. 24. 17:53
 13/19 anonim ***** válasza:

Csak azt nem vagy képes megérteni, hogy nem minden magyar Java fejlesztő senior vagy egyéb programozó IT guru.

Ha tetszik ha nem, a többség betanított munkás vagy szakmunkás. Személy szerint én szakmunkás vagyok (nem betanított). A betanított munkások általában 1200-1800 között keresnek. A szakmunkások olyan 1600-3000 között. De ezek nyilván becslések, mert ez sok mindentől függ.

Efölött kevesen keresnek. Mert sokan akik diplomával rendelkeznek azok is általában egyszerű irodai vagy adminisztrációs munkákat csinálnak, nem többért mint 3000 (de az a nagyon max, sokan inkább 2400 körül).

Efölött már csak a sikeresebb vállalkozók vagy azok keresnek akiknek olyan diplomájuk van ami nagyon keresett. Pl az informatika, programozás, orvos stb.

Azért lássuk be, hogy ez a hollandiai magyaroknak tényleg csak nagyon-nagyon kevés hányada.

Bár ha a kérdező mondjuk több évtizedes tapasztalattal rendelkező neurológus vagy data science senior akkor én kérek elnézést.

2022. ápr. 24. 18:05
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Angolul gond nélkül tudtam albit találni egy hét alatt.

Kértek egy igazolást, hogy stabil munkahelyem van.

A fizum ötöde megy el lakbérre úgyhogy nem drága.

Kicsi egyszemélyes tetőteres, nem garzon hanem külön van a háló.

IT területen dolgozom.

2022. ápr. 24. 18:09
 15/19 anonim ***** válasza:
90%

Droidmunkás minimálfizuból persze, hogy nehéz lakást bérelni.

Az még idehaza is gondot okoz.

2022. ápr. 24. 18:13
 16/19 anonim ***** válasza:
13-as ennyiert mi ertelme kimenni, ha egy normalis alberletet sem engedhetsz meg magadnak? Ennel tobbet keresel itthon szakmunkas egyeni vallalkozokent es a megelhetes is joval olcsobb.
2022. ápr. 24. 18:13
 17/19 anonim ***** válasza:

Hol találtál?

Mennyit fizetsz havonta? És melyik város vagy gemeente?

2022. ápr. 24. 18:14
 18/19 anonim ***** válasza:

Troll

Nekem Magyarországon háromszor kevesebbet fizettek mindenért.

Tehát amiért 200 ezret kaptam azért itt €1800-t kapok, amiért 250 ezret kaptam volna azért itt €2200 kaptam. Plusz mivel nekem az uitzendbureau fizeti a szállást, ezért teljesen ingyenes a lakhatásom. Míg Magyarországon fizethettem volna a 150 ezres albérletet 200 ezres fizetésből.

Vállalkozó meg itt is lehet az ember. Csak azt felejtitek el, hogy több tízezer eurós befektetés szerszámokkal furgonnal együtt. Ide nem elég csak egy laptop amin elmegy a cépluszplusz.

Szóval nem értem miért ne érné meg havonta €1000 tisztán félretenni, szemben azzal ahol alig maradt 10 ezer forintom a hónap végén.

Igazából itt sokkal jobban megengednék magamnak albérletet mint Magyarországon.

De ahogy írtam itt nem a pénz a gond, hanem a túlnépesedés (azaz n számú albérletre 10 x n számú jelentkező jut)

2022. ápr. 24. 18:20
 19/19 anonim ***** válasza:
Eindhoven, tetőtéri úgyhogy néha megfejelem a plafont de bútorozott és kijön havi 900 euróból.
2022. ápr. 24. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!