Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Biológusit megéri megcsinálni,...

Biológusit megéri megcsinálni, vagy lehetetlen elhelyezkedni vele?

Figyelt kérdés
2021. szept. 5. 12:06
 1/5 anonim válasza:

Szia, én biológus vagyok, attól függ, hogy milyen szakirányon végzel. Én a biotechnológiáról azt tudom mondani, hogy nagyon nehéz a helyzet egy BSc után, amikor még 0 tapasztalatod van, pláne akkor, ha olyan helyen élsz, ahol nincs a közelben egyetem, kutató labor, gyógyszergyár, stb.

Persze lehet szerencséd, pláne akkor, ha a képzés alatt olyan helyen csinálod a gyakorlatodat, ahol utána fel tudnak venni, csak ahhoz ügyesen kell helyezkedned.

Az MSc után már más a helyzet, nekem könnyebb volt már utána, megnyílik több lehetőség, ami BSc-vel még nem volt elérhető. Pl. BSc-vel általában laborban tudsz dolgozni asszisztensként, ha nincs szerencséd. Egy MSc-vel tudsz magasabbra is lépni, akkor már több tapasztaladod van.

2021. szept. 26. 15:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Msc-vel muslicákat vizsgálgatok, sz*r fizuért. Hónap végén már csak azt a kenyeret eszem, amit a burkoló nővérem nem eszik meg.
2022. febr. 22. 20:25
 3/5 A kérdező kommentje:
Akkor nem sok jó van benne.
2022. márc. 4. 17:05
 4/5 anonim ***** válasza:
De, mert ha érdekel, akkor jó. Attól függ mire szakosodsz. Hiába leszel gazdag közgazdász, ha egész életedben a biológia érdekelt.
2022. márc. 4. 17:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát akkor már inkább bio vagy bionikai mèrnök. Biosz irány marad, de ezen területhez kapcsolódó műszaki ismeretekre is szert teszel ami már az iparban is hasznos lehet.
2022. márc. 4. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!