Biológusit megéri megcsinálni, vagy lehetetlen elhelyezkedni vele?
Figyelt kérdés
2021. szept. 5. 12:06
1/5 anonim válasza:
Szia, én biológus vagyok, attól függ, hogy milyen szakirányon végzel. Én a biotechnológiáról azt tudom mondani, hogy nagyon nehéz a helyzet egy BSc után, amikor még 0 tapasztalatod van, pláne akkor, ha olyan helyen élsz, ahol nincs a közelben egyetem, kutató labor, gyógyszergyár, stb.
Persze lehet szerencséd, pláne akkor, ha a képzés alatt olyan helyen csinálod a gyakorlatodat, ahol utána fel tudnak venni, csak ahhoz ügyesen kell helyezkedned.
Az MSc után már más a helyzet, nekem könnyebb volt már utána, megnyílik több lehetőség, ami BSc-vel még nem volt elérhető. Pl. BSc-vel általában laborban tudsz dolgozni asszisztensként, ha nincs szerencséd. Egy MSc-vel tudsz magasabbra is lépni, akkor már több tapasztaladod van.
2/5 anonim válasza:
Msc-vel muslicákat vizsgálgatok, sz*r fizuért. Hónap végén már csak azt a kenyeret eszem, amit a burkoló nővérem nem eszik meg.
3/5 A kérdező kommentje:
Akkor nem sok jó van benne.
2022. márc. 4. 17:05
4/5 anonim válasza:
De, mert ha érdekel, akkor jó. Attól függ mire szakosodsz. Hiába leszel gazdag közgazdász, ha egész életedben a biológia érdekelt.
5/5 anonim válasza:
Hát akkor már inkább bio vagy bionikai mèrnök. Biosz irány marad, de ezen területhez kapcsolódó műszaki ismeretekre is szert teszel ami már az iparban is hasznos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!