Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fizetésemelés kérésére milyen...

Fizetésemelés kérésére milyen taktikák vannak?

Figyelt kérdés

Senior szoftverfejlesztő vagyok. Eleve nem túl magas bérrel vettek fel, plusz az elmúlt évben bővült a feladatköröm, egy traininget is elvégeztem (amit a cég kért és fizetett és találtam egy olcsóbb session-t, így 800 Eurót spóroltam a cégnek). Szeretnék hamarosan egy nagyobb emelést kérni.

Miket érdemes megemlíteni vagy milyen "trükkök" vannak, hogy meg is kapjam az emelést? Elsősorban saját tapasztalatok érdekelnének.

2022. ápr. 19. 11:59
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Hány százalék emelés lehet maximum reális?
2022. ápr. 20. 09:19
 12/14 anonim ***** válasza:

10-es: egyetértek, a nyílt ellenajánlatot sok helyen zsarolásként fogják fel és hosszú távon nem jó (nem okos dolog, nem kéne, de ilyenek az emberek)

11-es: felejtsd már el ezt a százalékosdit. Ha a piaci értéked duplája a jelenlegi fizunak, akkor 100%, ha 3.5%-kkal magasabb, akkor 3.5%. Senki más nem fogja megtudni, mennyivel emelték a pénzedet (ha emelik), értelmetlen itt százalékozni. Max az van (nagyobb cégeknél), hogy bérsáv van amiből nem lóghatsz ki, de ezt úgyis megmondják ha van.

2022. ápr. 20. 09:45
 13/14 A kérdező kommentje:
Ellenajánlatot nem akarok nyomni nekik, ahhoz túlságosan jó a viszony a főnökkel. Ellenben azt meg fogom mondani, hogy ennyi és ennyi a piaci ár, talán kicsit többet megjelölve. Aztán remélhetőleg megegyezünk egy általam is elfogadható összegben.
2022. ápr. 20. 10:20
 14/14 anonim ***** válasza:
Tisztában vagy a piaci árral? Annak a közelében keresel jelenleg? Vagy sokkal kevesebbet, kérni akarsz ilyen 100%-os emelést, amiből jó esetben adnak mondjuk 30-at és továbbra is a piaci ár alatt fogsz keresni?
2022. ápr. 20. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!