Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fizetésemelés kérésére milyen...

Fizetésemelés kérésére milyen taktikák vannak?

Figyelt kérdés

Senior szoftverfejlesztő vagyok. Eleve nem túl magas bérrel vettek fel, plusz az elmúlt évben bővült a feladatköröm, egy traininget is elvégeztem (amit a cég kért és fizetett és találtam egy olcsóbb session-t, így 800 Eurót spóroltam a cégnek). Szeretnék hamarosan egy nagyobb emelést kérni.

Miket érdemes megemlíteni vagy milyen "trükkök" vannak, hogy meg is kapjam az emelést? Elsősorban saját tapasztalatok érdekelnének.

2022. ápr. 19. 11:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Interjuzol mashova, megmondod a mostani helyeden, hogy X ajanlatot kaptal, ha adnak Y-t (ahol Y >= X), akkor maradsz, kulonben mesz.
2022. ápr. 19. 12:01
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Minek trükközni?

Tárgyilagosan megbeszéled a főnökkel az elért eredményeket és az alapján fizuemelést kérsz

2022. ápr. 19. 12:58
 3/14 A kérdező kommentje:
"Trükkök" alatt olyanokat értek, hogy hogyan lehet jobban kiemelni, miért is érdemelnék több fizut. Tárgyalási technikákra gondolok.
2022. ápr. 19. 13:03
 4/14 anonim ***** válasza:
65%
Mennyi a bruttod most?
2022. ápr. 19. 13:09
 5/14 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam trükközni. Volt amikor keresgéltem, megmondtam milyen ajánlatot kaptam, megadták és előléptettek, idén januárban megmondtam mennyivel lennék elégedett és kész.
2022. ápr. 19. 13:15
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem kell trükközni. Elmondod, hogy szerinted és a visszajelzések szerint jól végzed a munkád, a feladatköröd bővült, nagyobb a felelősséged, képzed magad és szeretnél emelést kérni. Erre az összegre gondoltál: x.
2022. ápr. 19. 13:47
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb "trükk" az, ha elmész pár más helyre és végigcsinálod az interjú folyamatot - ebből megtudod mennyi a "piaci értéked".

Ugyanis a jelenlegi fizud nem attól függ, hány traininget végeztél el (bocs), hanem attól, hogy mennyibe fájna a cégnek, ha elmennél és fel kellene venniük a helyedre valaki mást.

Ha az jön ki, hogy máshol ugyanazt v. többet ajánlanak, akkor mindjárt magabiztosabban fogsz bekopogni a főnihez. Ha meg nem, akkor hiába kérsz emelést.

(a jelenlegi cégednek az az érdeke - ha meg akar tartani - hogy mindig egy picivel többet adjon, mint a konkurrencia)

2022. ápr. 19. 14:45
 8/14 A kérdező kommentje:
#7: A felmérés már megvolt. Tudom, mennyi a piaci értéke a pozinak. Azt is tudom, nem lenne olyan gyors és egyszerű pótolni a helyemet (ezt abból tudom, hogy benne voltam az interjú folyamatban legutóbb, mikor új kollégát vettek fel)
2022. ápr. 19. 14:55
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

8: akkor egyszerűen bekopogsz, és elmondod, hogy korrekt akarsz lenni, és nem akarod, hogy meglepetésként érje őket, kaptál egy jó ajánlatot máshonnét, és most nagy gondolkodásban vagy.

Kapásból meg fogják kérdezni, mennyi az annyi. Ha nem, akkor kezdheted megfogalmazni a felmondásodat.

2022. ápr. 19. 15:13
 10/14 anonim ***** válasza:
Nyílt ellenajánlatos szituációt kerülnék, első körben inkább hagyatkoznéka jó indulatukra, utána Hays statisztikákra és a végén leeht inkább felmodnanék, mitn azt mondjam h xy cég ennyivel többet ajánlott. Megadják ugyan, de hosszú távon nem lesz jó kimenetele.
2022. ápr. 20. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!