Értékesítői fizetés Budapesten, kérhetek fizetésemelést?
Nagyon vacillálok, hogy kérjek-e idén fizetésemelést, tekintve, hogy elég magas volt az infláció.
Értékesítőként dolgozok.
Nettó 350e forint az alapbérem, emellé jár autó és tankoló kártya is.
A jutalék negyedévente érkezik, átlag nettó 500-600e.
15% emelésre gondoltam, szerintetek oké lehet?
"tekintve, hogy elég magas volt az infláció."
Mi köze ennek az inflációhoz? A te munkádnak van egy értéke. Attól még nem fog többet érni, hogy a tescoban drágább lett a paradicsom. Ha te úgy gondolod hogy a munkád többet ér annál amit most kapsz, akkor kérj emelést.
Egyébként az értékesítő tipikusan az a munka, ahol még nagyságrendileg sem lehet belőni látatlanban hogy mennyi a reális fizetés.
Egy szobafestőnél kb. meg tudnánk becsülni, mennyi munkát tud elvégezni havonta. Lehet hogy kifest 1000 négyzetmétert, lehet hogy 1300-at (most csak hasra mondtam valamit), de azt azért tudjuk hogy ez se 20, se 100000 négyzetméter nem lehet. Ezzel szemben egy értékesítő hozhat egy hónapban 1 millió vagy 100 millió hasznot is a munkáltatónak.
"Mi köze ennek az inflációhoz? A te munkádnak van egy értéke. Attól még nem fog többet érni, hogy a tescoban drágább lett a paradicsom."
Mi az hogy nincs köze hozzá? Ertekesitokent dolgozik, szóval amit elad annak az ára is nőtt. Lehet hogy pont a Tescoban árul paradicsomot. :D
8. mi köze a fizetésemnek a koromhoz? Sőt mi köze az adókedvezményhez?
Több mint a 90%nál keresek jobban, és éppen azért, mert nem ezt a nyomorgó hozzáállást követem, hogy "örülj neki". Persze, örülj neki, hogy van mit enni, meg, hogy van fedél a fejed fellett.
Egyébként kértem és végül 20%-ban állapodtunk meg alapbér szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!