Egy kezdő progarmozonak a fizetése tényleg 350ezer nettó? Tényleg ilyen keveset kapnak?
"még mindig várom a 8000-9000 eurós gipszkartonozás álláshiredetéseket, kérlek küldjétek mihamarabb!"
A vicces, hogy kis hijan ezt budapesten megkeresed programozokent alvallalkozokent. :D
"Egyre pofátlanabb és irreálisabb elvárásaik vannak"
Kikkel szemben?
33:
Szerintem beleölt órában, tanulást, önfejlesztést, túlórákat is beleszámítva egyáltalán nem keresnek jól a programozók. Valahogy nem látom, hogy más szakmákban is munkaidő után a szabadidejükben tanulnának az emberek új technológiákat.
Én még csak egyetemista vagyok a bsc képzés végén és a kötelező gyakorlatomnál is küzdenek értek.
Kicsit durva belegondolni, hogy CTO-kkal gyakornoki pozíció miatt beszélek folyamatosan telefonon és megy a licitálás, meg kérlelgetés, hogy hozzájuk menjek.
Kíváncsi vagyok mi lesz majd 5 év tapsztalttal, ha 0 tapasztalattal ezt kapom.
#33 Mit értesz az alatt, hogy nem keresnek jól?
Más szakon is sokat kell tanulni és más szakmában is folyamatos továbbképzésre és tanulásra van szükség mégsem sírnak ha "csak" 1,5 milliót keresnek. Sőt túlórázni is lehet. Új technológia nem csak az IT világában van... De nem kapnak ennyit. Elég csak megnézni egy orvost vagy gyógyszerészt, vagy egy másik mérnöki képzést vagy a gazdaságit. Ott is sokat kell tanulni mégsem sírnak, hogy ennek a fizetésnek a töredékét kapják.
37:
Egyrészt hiába van tele a média ezzel, kevesen keresnek másfél milliót, 500-700 nettó az általános.
Feleségem gyógyszerész(iparban) egyébként, illetve jópár mérnök van a környezetemben, egyikük sem áll neki szabadidejében autodidakta módon önképezni. Továbbképzéseik vannak, de az messze nem annyi idő. Eleve nem minden szakmára igaz, hogy a technológia ilyen gyorsan változik és ami még fontosabb, publikus. Meg ők egyetemen megkapták az alapokat, hogy el tudjanak helyezkedni, mi az egyetemi követelmények fölött programoztunk hobbi szinten, már középiskolásként is.
Keresetben meg nincs számottevő különbswg, egy jó mérnök megkeres annyit mint egy jó informatikus.
39:
Én nagyjából annyit keresek, mint te, 10 év Java fejlesztői tapasztalattal. Közben heti 10 órám alsó hangon elmegy önképzéssel szabadidőmben, miközben ritka, hogy heti 48 óránál kevesebbet dolgoznék munkahelyen. Vidéken anno felét kerestem, nem ennek, hanem annak, amennyit Budapesten kezdtem akkor keresni.
Egyébként vidéki egyetemen én pont azon gondolkodtam, hogy gépészmérnökire menjek át, mert abban a városban sokkal jobb lehetőségeik voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!