Egy kezdő progarmozonak a fizetése tényleg 350ezer nettó? Tényleg ilyen keveset kapnak?
Egyetem mellett gyakornokként (kötelező gyakorlat) a 200 ezer jó fizetének számít, sokan 160 nettót kapnak, de van aki csak 100-at.
Diákmunka ként pedig nettó 250 ezer már nem rossz és nyílván diákként nem fogsz 40 órában dolgozni.
A 350 ezer nettó nem kevés, szerintem sokan 300-at sem kapnak egyetem után minimális tapasztalattal.
A szokásos napi alacsony fizetésért rinyáló programozó kérdés megérkezett. Kezdőként mennyit akarsz keresni? Rögtön 1 milliót, hogy utána meg azért sírj mert nem kapod meg a 1,5 milliós fizetést? Egyetlen egy diplomás szakma sincs úgy túl fizetve mint a programozó. Képzeld el én 4 év msc. gépészmérnöki tapasztalattal keresek 400 nettót... tudom egy IT-s ennyi pénzért még sz@arni sem kel fel, nem hogy dolgozni.
Szóval kérdező, kezdőként nem keresel keveset, és pár év múlva úgy is jóval többet fogsz keresni.
Csinálj C+E jogsit. Proliké a jövő. Nem csak itthon, nyugaton is!
Hollandiában alkalmazott gipszkartonos annyit ekres mint programozó ismerősöm. És nem volt szívbajos amikor fizetést kért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!