Mekkora lehet most jelenleg Magyarországon, az a kereset amiből kényelmesen meg lehet élni és mellette a fizetésünk 30%-át minimum félre is tudjuk rakni?
Tudom hogy ez sok mindentől függ. Albérletben lakik valaki, vagy egy saját ingatlanban amin nincsen hitel, plusz egyéb tényezők is.
pl... Vegyük azt hogy valaki saját ingatlanba lakik, és nincsen semmilyen hitele.
Hétvégén voltam egy kerti partin, és ott fel jött ez a téma, a jelenlegi ár emelkedésekről, és nagyon meg oszlottak a vélemények.
( Kérném hogy csak az igazat írjátok le)
Régóta követem az oldalt, és észre vettem, hogy itt sokan szeretnek nagyokat mondani, aminek nem hinném hogy lenne bármilyen igazság alapja.
Köszönöm.
A nyaralás az nekem 2-3 napos kiruccanásokat jelent tavasztól őszig több alkalommal ahogy alakul, de én sem számolom a havi keretbe.
Csak egy példa: magashegyi túrázás Szlovéniában
Útiköltség 6000/fő (4 fő esetén autóval)
Két éjszaka kempingben: 30 euró (12.000)
Kaja és egyebek : 60 euró (22.500)
Összesen: 40.500 (12 hónapra leosztva 3375 forint/hó)
#21: Ja, hát én ha már olyan messzire megyek, akkor nem 2 napra maradok. Szlovénia még Budapestről is 4 óra kocsikázás, szóval a fél nap már elmegy.
Meg ha nyaralni/kirándulni megyek, akkor nem kempingben szállok meg, nem vagyok már húszonéves.
Saját példa, mondjuk nem tipikus
megyei jogú város, fizetésem nettó 300 körül jön ki (év végi bónuszt beleszámolva, leosztva).
Saját tehermentes lakásom van, 39 m2
Rezsi kb. 25000-re jön ki átlagban, közös költséggel együtt, mondjuk elvagyok 18 fokban is télen, felhúzok +1 pulcsit otthon
kaja megvan kb 40000-ból havonta, saját magamnak főzök, nem rendelek
rendszeres szórakozás kb. 20000 -> haverokkal pár sör péntek este
hétvégén túrázom vagy bicajozok a hegyekben, ingyen van.
Autóm nincsen, Bérletet nem szoktam venni, biciklizem, vagy gyaloglok.
Elég nagy részét el tudom tenni a fizumnak.
#26: Tehát egy picike lakásban élsz, spórolsz a rezsin és a kaján is, télen fagyoskodsz. Élni nem élsz, de legalább csomó pénzt elteszel. Lehet így is, csak nem érdemes!
#28: Ha nektek hei 50 a kaja, az havi 200, leosztva 4 emberre havi 50. Nem sokkal több, mint a 40...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!