Mekkora lehet most jelenleg Magyarországon, az a kereset
amiből kényelmesen meg lehet élni és mellette a
fizetésünk 30%-át minimum félre is tudjuk rakni?
Figyelt kérdés
Tudom hogy ez sok mindentől függ. Albérletben lakik valaki, vagy egy saját ingatlanban amin nincsen hitel, plusz egyéb tényezők is.
pl... Vegyük azt hogy valaki saját ingatlanba lakik, és nincsen semmilyen hitele.
Hétvégén voltam egy kerti partin, és ott fel jött ez a téma, a jelenlegi ár emelkedésekről, és nagyon meg oszlottak a vélemények.
( Kérném hogy csak az igazat írjátok le)
Régóta követem az oldalt, és észre vettem, hogy itt sokan szeretnek nagyokat mondani, aminek nem hinném hogy lenne bármilyen igazság alapja.
Fix költségek csak 115 ezer? Aztúgyhogy? Egy emberre csak a havi kaja 60 ezer, egy kisebb lakásban a rezsi 30. Ne mondd már nekem, hogy 25 ezerből megoldod a közlekedést, háztartási költségeket, satöbbit...
2022. ápr. 19. 07:54
12/45 anonim válasza:
150-ből kijövök egy hónapban. Ha valami extra kiadás van az ebben nincs benne nyilván.
Kaja+háztartás: 90000
Rezsi: 25-30.000
Egyéb: 25-30.000
A közelben dolgozom, gyalog vagy biciklivel járok. Autót csak akkor használok, ha valahova elutazom.
2022. ápr. 19. 08:21
13/45 anonim válasza:
Szóarkozás, hobbi? Ilyesmire is szokott költeni az ember!
2022. ápr. 19. 08:37
14/45 anonim válasza:
A 12-es válaszoló tehát átlagosan maximum napi ezer forintot költ minden másra , ami nem arra megy el hogy életben maradjon.
Hogy mondjam. Persze. Így is lehet élni. De érdemes?
2022. ápr. 19. 09:03
15/45 anonim válasza:
Konditerem 10.000, uszoda heti egyszer 4-5.000/hó, futás-bringázás ingyen van. Munkahelyi foci ingyen van. Meccsnézés a haverokkal: sör 2-3.000/alkalom.
2022. ápr. 19. 09:03
16/45 anonim válasza:
350-400 ezer forint. Ha nincs semmilyen költséges hobbid (nekem nincs), akkor ez bőségesen elégséges saját lakásban.
2022. ápr. 19. 09:16
17/45 anonim válasza:
14# Nem érzek kényszert arra, hogy folyamatosan költsek. Ha kell valami nagyobb dolog akkor azt megveszem, de ez nincs minden hónapban, ezért nem számoltam bele. A 10 éves autóm, az 5 éves telefonom, a 4 éves laptopom tökéletesen teszi a dolgát. Megnyugtat a tudat, hogy bármikor vehetek újat ha kell, de nem kell. Nincs igényem túlárazott divatcuccokra meg százezres wellnesshétvégékre vagy többtízezres éttermi kajálásokra. Nem az én világom. Inkább elteszem azt a pénzt.
2022. ápr. 19. 09:24
18/45 anonim válasza:
A 10 éves autó, 5 éves telefon és 4 éves laptop az oké. Én 13 évesen adtam el a kocsimat (amit újként vettem) és cseréltem újra. Gépet átlag 6-7 évente cserélek, telefont meg 3-4 évente.
Ellenben egy sima belföldi nyaralás is bele kerül egy embernek 150 ezerbe és akkor az még nem is luxus-wellness akármi...
2022. ápr. 19. 09:30
19/45 anonim válasza:
18# Bár nem nekem szólt a válaszod, nekem az ilyen összegű nyaralás, kikapcsolódás már nem a mindennapi keret terhére megy, hanem a megtakarítási keretből. Nem igénylem énsem két havonta ezeket, ha menni akarunk, akkor a megtakarításainkból csípjük le (vagyis adott hónapban annyival kevesebbet teszünk félre). Szerintem ez nem számolható a mindennapi megélhetési költségek közé, ahogy egy nagyobb elektronikai eszköz vásárlása sem.
2022. ápr. 19. 09:54
20/45 anonim válasza:
Én el szoktam osztani éves szintre, amikor a költségvetésemet tervezem. Évi egy hosszabb (7-10 nap) nyaralás és több rövidebb (1-2 napos) kiruccanás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!