Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az építőmérnökök miért ilyen...

Az építőmérnökök miért ilyen alulfizetettek?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 16. 22:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
66%
Túlora hegyek, xar fizetés, sokan panaszkodnak a nem bejelentett fizetésre(én egy percet sem dolgoznék ilyen helyen mondjuk ), épitőipar elég kaotikus számomra. Én senkinek nem ajánlanám az épitőmérnöki szakot. De az epitészt sem egyébként.
2022. jún. 4. 18:19
 12/23 anonim ***** válasza:
Irodában, statikus részlegen mennyit lehet elkérni? Vezető tervező, mezei statikus vagy pl egy többéves tapasztalattal rendelkező konstruktőri szinten?
2022. aug. 16. 11:09
 13/23 anonim ***** válasza:
Én inkább azon gondolkoznék, hogy a jelenlegi bérek is mennyire lesznek tarthatóak. Fog-e ennyi beruházásra jutni lóvé az építőiparban. Mert én ezek előtt kezdtem nagyrészt dolgozni. Siralmasan xarok voltak a bérek.
2022. aug. 16. 16:44
 14/23 anonim ***** válasza:
#10 Szerintem arra akart célozni, hogy 10 óra alatt ez a szakma nem elképzelhető és ezt én is aláírom, multinál is, terepen is, bárhol és amint nem 8 órára, hanem napi 10-12-re osztod le a havi béred, máris nem tűnik jónak. Továbbá az építőiparban alkalmazottként 3-600 ezer forint körül mozog egy a több éve a szakmában dolgozó tervező irodai alkalmazottnak a bére és itt teljes, tiszta nettóval számolj, hanem minimál+boríték. Ez az általános, de van ellenpélda is.
2022. okt. 5. 15:01
 15/23 anonim ***** válasza:
*ne teljes tiszta nettóval
2022. okt. 5. 15:01
 16/23 anonim ***** válasza:
14: nevetseges. Plane a minimálbér plusz boritek része.
2022. okt. 5. 17:47
 17/23 anonim ***** válasza:

Acél gyártóüzemében dolgozó festővel beszélgettem. Le volt hűlve, hogy az ő havi 800 ezréhez képest én nem 1 milliót viszek haza.

Sajnos tisztában voltam már előtte is a keresetével. Most már legalább, ő is az enyémmel:D

2023. ápr. 1. 13:51
 18/23 anonim ***** válasza:
Nem ajánlom az épìtőmérnökit. Azt erolteti sok nagy cég mint amit a munkásoknál. Dolgozz addig mìg bele nem fásulsz, napi 10 órát. Meg talán még hétvégén is. És nem keresel heti 50-60 órában annyit mint egy villamosmernok heti 40ben.
2023. ápr. 5. 06:07
 19/23 anonim ***** válasza:

#18 Kiscég pláne!!

Arról nem is beszélve, hogy ezeket a munkaórákat nem úgy kell elképzelni, hogy közben az ember proaktív lehet, esetleg körbejárhat problémát. Minden tegnapra kell, ennek megfelelően állandó a hajtás. A statikus már csak összebassza a melót, előkészítés tegnapra, anyagrendelés tegnapra tervesítésre nincs idő, gyártmánytervezés egy állandó hajsza, aminek a vége, hogy "az üzem megoldja", stressz a maxon, a pénz meg folyik ki. Lakatos többet keres, mint egy mérnök. Én sem ajánlom, de jöjjön legalább egy ember, aki ebből bármit megcáfol.

2023. ápr. 5. 13:31
 20/23 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs értelme összehasonlítani jó szakikkal a mérnök béreket, hiány van belőlük. Egy darukezelő nettó 1+ milliót hazavisz, egy egyszerű lapátos ember is 400+ ezret. Utóbbi nyilván feketén. Míg mondjuk egy projektmérnök kivitelezésben ezt kb. megközöli, kihord évi egy szívinfarktust lábon, majd 10 év múlva kórházban köt ki. De ez nem csak az építőmérnökökre igaz, a kivitelezés szopás mindenféle mérnöknek, hiszen ugyanazokon a projekten dolgoznak.

Én létesítmény üzemeltetésben dolgozom. Nem keresek kimagaslóan jól, de rosszul sem, pláne ha a juttatásaimat is hozzászámolom. A munkaidőm heti 40 óra, belefért egy másodállás is, ami amolyan hobbi, nem a megélhetés miatt kell. Nincs panaszra okom. Relatív, hogy kinek mi az "alulfizetés".

Az a baj, hogy akit ez érdekel, ehhez van affinitása, annak hiába mondod, hogy legyen inkább villamosmérnök. A hátam közepére nem hiányozna akkor sem, ha 200 ezerrel többet keresnék vele havonta. Egy humán tárgyat oktató pedagógusnak is hiába mondod, hogy miért nem dolgozik IT-ben!? Valószínű oka van, hogy ott van, ahol.

2023. ápr. 5. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!