Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az építőmérnökök miért ilyen...

Az építőmérnökök miért ilyen alulfizetettek?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 16. 22:55
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Mennyit keresnek?
2022. ápr. 16. 23:39
 2/23 anonim ***** válasza:

Sokan vagyunk alulfizetettek diploma után. Ne tévesszen meg, hogy itt milyen összegekről írnak. Valóban a minimálbértől a csillagos égig bármennyit kereshet egy kezdő is.

Egyébként az építőiparba eléggé dől a lé a különböző támogatások miatt, így mostmár nem mondanám annyira rossznak az építősök helyzetét. Egy 8-10 évvel ezelőtt sokkal rosszabb volt.

2022. ápr. 17. 07:58
 3/23 anonim ***** válasza:
Én nem érzem magam alulfizetettnek. Te mit nevezel annak?
2022. ápr. 17. 08:31
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt bejött ez a kedvezményes lakás áfa, csok, giga beruhazások sokan minimàlbérért dolgoztak kezdőként, alig volt pénz építkezni. Most azért jobb a helyzet de ki tudja meddig. Amugy egy jobb szakit előbb megbecsülnek epitoiparban, mert belőlük kevesebb van mint mérnökből. Aztàn azt hozzáteszem, ha nagy projektra kerülsz akkor kB a magànéletről lemondhatsz jó esèllyel. 10 órákat dolgozol ès mehetsz majd szombaton is.
2022. ápr. 17. 10:35
 5/23 anonim ***** válasza:

4#

Építőmérnökök dolgoznak tervezői, kivitelezői, hatósági és létesítményüzemeltetői területeken is. Az építőipar fellendülése a tervezést-kivitelezést érinti ebből komolyabban. Igazgatósági, hatósági berkekben nehéz jól keresni, ez tény. A létesítmény üzemeltetés pedig zömében tipikus 8 órás munka és (szerintem) viszonylag jó béreket lehet kapni cserébe.

Kivitelezési területen teljesen megállja a helyét, amit írtál. Azért a mérnökök sincsenek rosszul fizetve, de az az ideg, amit megzabálnak közben és a belefektetett idő többnyire nem éri meg. Nekem. Más meg él hal a szakmában azért a pörgésért, ami egy nagyberuházáson megy.

2022. ápr. 17. 10:48
 6/23 anonim ***** válasza:

5: szó szerint élnek halnak

. Láttam azért olyat ahol a heti 60 óra pörgésnek infarktus lett a vége 40 évesen, pedig túlsúlyos sem volt az illető. Szóval az ideg zabálás részben igazad volt. Ki vagy rakva épìtésvezetőként egy melóra legyél ott napi 10 órát, intézz az anyagrendeléseken àt a helyszìni megbeszèléseken keresztül mindent ès folyamatosan irànyìtsd az embereket ahol 5 segédmunkásra jut max 1 szaki

. És ha valami gixer van rajtad verik el a port mert te voltál ott. Ezt nem sokan bìrják. Minden xaron spórolni akarnak de legkönnyebben sajnos a mérnökön lehet,

2022. ápr. 19. 06:04
 7/23 anonim ***** válasza:
Egyebkent gépész vagy villamosmérnök ismerőseim el se hiszik, hogy itt mi megy, dolgoznak ők is, de multinál kB egy szem túlórajuk sincs a napi 8 órához képest vagy csak nagyon ritkán. Nem ám napi állandó plusz 2-3 óra meg szombat.
2022. ápr. 19. 06:13
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

6# Igen. Én is építőmérnök vagyok, nem is egy ismerősöm dolgozik kivitelezési területen, illetve nekünk is van számtalan alvállalkozónk. Nagyjából azt a kövezkezetetést tudnám levonni általánosságban, hogy aki pályakezdő kora óta vállalkozik ebben a szakmában, vagy építésvezető/projektvezető valahol alkalmazottként, annak 40+ éves korában borítékolható minimum egy válás és egy szívinfarktus sajnos. Mindenki döntse el maga, hogy megér-e ez neki havi 7-8+ százezer (magasabb szinteken millió+) forintot és egy cégesautót.

A felsorolásból azt hagytad ki, hogy sokszor vidéki projektekre pakolják őket, vagyis hétfőn elköszön a családjától és péntek este ér haza. Projekttől függően akár 2-3 évig, majd kitudja mi a következő projekt. Aki nem bírja, az jobb esetben pár év után abbahagyja. Ezért van mérnök hiány (is) az építőiparban. Viszont van olyan ismerősöm, aki jól bírja és tényleg belepusztulna valami nyugis irodai melóba. De megjegyezném, hogy minden más mérnök ág (gépész, villamos) is hasonló helyzetben van, ha kivitelezési területre kerül. Ez nem építőmérnöki kiváltság. :)

Én lehet csak a nettó kis 550 ezremet viszem haza üzemeltetési területen, de 4 órakor kiesik a toll a kezemből és megyek haza a családomhoz... valamit valamiért.

2022. ápr. 19. 09:00
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
8 : beszéltem olyanokkal akik napi 10-11 órát vannak építkezésen, aztán meg utazgatnak is oda el vissza napi pár órát, ha netán messzebb indult a projekt. Ehhez képest meg ismerek gépészeket nagy gépipari multiknál akik szépen lehúzzak a napi 8 órát és mindig egy helyre jarnak reggelente
2022. máj. 8. 12:27
 10/23 anonim ***** válasza:
9# Igen. De te az építőipart hasonlítod egy irodai multis munkával. Építőmérnök is dolgozhat irodai multis környezetben, meg gépészmérnök is kivitelezésben. Kivitelezést hasonlítsunk kivitelezéssel, vagy irodai melót irodai melóval. És még ezeken belül is van kismillió ág.
2022. máj. 8. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!