Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyógytornászként nehéz elhelye...

Gyógytornászként nehéz elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 14. 16:54
A kérdező szavazást indított:
Nehéz
Könnyű
15 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
inkább építs saját ügyfélkört.
2022. ápr. 14. 19:45
 2/7 A kérdező kommentje:
2 év kórházi tapasztalat kell, hogy privát csináljam.
2022. ápr. 14. 20:10
 3/7 mi a fene ***** válasza:
44%
Szerintem nem. Az eü. ben mindig van munka, 2 év kibírható.
2022. ápr. 15. 08:31
 4/7 anonim válasza:
77%

Aránylag nehéz elhelyezkedni, igény lenne több gyógytornászra a kórházakban azonban maximalizálva van mennyi lehet (anyagi okok)..

Gyógytornász vagyok, 2 éve végeztem, átlag 1 év kellett valamilyen szakmába vágó munka találásához az évfolyam tagjainak (nagyrészük házibeteg ellátásban helyezkedett el valamilyen kiskaput kihasználva, hisz hivatalosan ahhoz is 2 év gyakorlat kell) .

Őszintén rengeteg nagyon drága tanfolyam kell ahhoz, hogy igazán jó legyél szakmailag, a kórházi ellátás futószalagja pedig még jobban megnehezíti a hatékony gyógyítást.. Én nem igazán ajánlom csak ha valóban nagyon ez az álmaid munkája, nehéz érvényesülni és sok gond van azért mind oktatás (rengeteg a frissen végzett hallgató aki marad tanítani nulla tapasztalattal), mind a rendszer kapcsán.

2022. ápr. 27. 23:39
 5/7 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Melyik egyetemen végeztél?

2022. ápr. 28. 22:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Én kívülálló vagyok, de járok gyógytornászhoz, akinek azért szerintem a korához képest nem megy rosszul, mert jól csinálja a dolgait. Harmicpár éves, csinál nyugdíjas tornát (egyéni és kiscsoportos), kismama tornát, szülés utáni regenerációt, mellette masszíroz is, kinezio szalagot ragaszt stb. Hogy ehhez mennyi tapasztalat kell, azt nem tudom, de sorban állunk hozzá. :) Szerintem jól csinálja, amit csinál. Egy-egy kiscsoportos órát pl. fejenként 3500 forintért tart meg. 5-6 ember mindig összejön.
2022. máj. 1. 20:51
 7/7 anonim válasza:

Szia! Én konkrétan a következő 3 hétben államvizsgázok a PTE-n, így első kézből mondhatom az infókat.

Alapvetően telített a szakma az állami területeket tekintve, viszont gyakran van üresedés, mert a szakmát többségében hölgyek végzik, akik elmennek szülni, így maximum fél-egy évenként szokott lenni állás egy adott megyében, nagyon kell figyelni a hírdetéseket, valamint már előre érdemes beadni az önéletrajzodat jónéhány kórházba, hogy mikor embert keresnek, egyből téged hívjanak fel, elvégre te vetted a fáradtságot, és előre jelentkeztél, valamint láthatták, hogy ki fia borja vagy. Természetesen emiatt nem kifejezetten lehet válogatni az elhelyezkedési területben, mivel épp ahol lesz állás, oda fognak felvenni, azt kell szeretned.

A kérdésed erre vonatkozott, amit én meg is válaszoltam, viszont kicsit belemegyek a részletekbe is, hátha érdekel :) Én már most tudom, hogy nem fogok a szakmában dolgozni, mivel a gyakorlatok alatt elegem lett a magyar egészségügyből. A kórházak 90%-a az országban egy putri, a kollégák is elég érdekes teremtmények, valamint a megbecsülés is hagy magának kívánni valókat. Lehet ezzel a szakmával jó pénzeket keresni, amennyiben jól tudsz németül (érdemes kimenni ausztriába), vagy amennyiben ez a szakma minden álmod, csinálsz hozzá 4-5 továbbképzést (nem olcsón), eltöltöd a kötelező 2 évedet állami helyen, majd kezdhetsz privátban, amennyiben kialakult a vendégköröd, és érzel magadban elég tudást ahhoz, hogy fizető betegeknek garantálj gyógyulást ígérő kezelést. Viszont többségében azt látni, hogy leghamarabb 22 éves korában végez az ember az egyetemen és 30 éves kora előtt nem kifejezetten tud 100%-ban átállni privátra, mivel vagy nincs meg a vendégkör, vagy a megfelelő anyagi háttér/tudás hozzá, így általában rengeteg belefektetett energia és pénz szükséges ahhoz, hogy jól keress Magyarországon. Ha ezt vállalja valaki, akkor nagyon jó szakember lesz, és nagyon jó pénzeket fog megkeresni, ellenkező esetben ki fog égni, vagy szakmát vált, esetleg kimegy külföldre.

2022. máj. 21. 01:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!