Ha behívnak második körös (szakmai) interjúra, az azt jelenti, hogy az első körben megfeleltem?
Ez rajtuk múlik, nincs bevett szokás.
Saját idejét senki se szereti vesztegetni, úgyhogy vagy megütötted a mércét, vagy látnak annyi potenciált, hogy hátha gyakorlati esetekben jobb vagy.
Nincs erre kimondott szabály, de technikai interjút nem szeretnek a cégek csak úgy dobálni, ha nincs további tervük a jelentkezővel.
Az interjúztató/kat ugyan úgy megfizetik ezért és bár a normál munkaidejükből megy az idő, azt az időt akkor is kiveszi a projekt/egyéb feladatokból. Ha csinál 10 fölösleges interjút havonta olyan jelentkezőre akiről már biztosan tudja, hogy nem veszi fel, az elég komoly összeg és időveszteség is lehet.
Szóval igen, valószínűleg megfeleltél.
Én is voltam már úgy interjún, hogy az egyik körben alulkvalifikálva éreztem magam. Mégis kaptam ajánlatot és elfogadták, az amúgy átlag fölötti bérigényem.
Rengeteg oka lehet, pl:
- Naluk ilyen alacsony a merce es azt megugrottad
- A tobbi jelolt meg nalad is rosszabb volt
- A felsovezetes kiadta, hogy bovulni kell X emberrel Y hataridoig es csak igy tudjak teljesiteni a kvotat
- Hire and fire jelolt vagy: Nagy cegeknel elofordul, hogy bizonyos idokozonkent ki kell rugni a legrosszabb X%-ot. Ha egy manager csapataban csak jol teljesito emberek vannak (akiktol nyilvan nem akar megvalni) akkor felvesz par honappal elotte 1-2 szerencsetlent, akiket majd kirughat rossz teljesitmenyre hivatkozva
- Szakmailag nincsenek megelegedve veled, de mas teren igen, vagy egyszeruen csak szamitasba veszik, hogy lehet izgultal, rossz napod volt stb. es ezert adnak megegy eselyt
- Bejossz az interjuztatoknak
- A HR osszekeverte a visszajelzeseket es nem is akarnak behivni kovetkezo korre
- Tuldramatizalod es nem teljesitettel rosszul
stb.
Protokoll miatt max akkor jellemző, ha már eleve le volt fixálva a másik interjú is.
Nekem tavaly volt például Facebook-kal egy napra 4 szakmai interjú ütemezve (2 délelőtt, 2 délután), elkrtam a legelsőt és nem lett lefújva a többi. Aztán jött a telefon, hogy 3 strong hire, 1 no hire, próbálkozhatok újra egy év múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!