Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak Magyarországra jellemző,...

Csak Magyarországra jellemző, hogy a diplomások tömegével kénytelenek kulimunkát végezni?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 1. 23:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
67%

Akik 0 nyelvet beszélnek azok lehet küszködnek, de aki már csak angolul tud annak jó esélyei vannak irodán kb bármilyen "büfé szakkal".

Nincs statisztikám, de az SSC-ben ezt tapasztalom, ahol én is vagyok. Van nálunk tanár, nyelvszakos, pszichológus, szociológiás stb.

2022. ápr. 2. 13:41
 12/14 anonim ***** válasza:
30%

Én úgy definiálnám a büfészakot, hogy minden olyan szak, amiből kettőt egyszerre tudsz végezni nappali tagozaton, vagy nappali tagozat mellett teljes állásban tudsz mellette dolgozni vagy egy hét alatt teljesíthető a félév összes vizsgája.

Persze ezekben az esetekben a szakot végző embert szokták leírni zseniként, de nem az ember a zseni hanem a szak egy kamu. 6 x 1 hét tanulással nem lehet versenyképes tudást megszerezni.

(mérnök mesterképzés is létezik ilyen, nem csak bölcsészekre kell gondolni)

2022. ápr. 9. 17:02
 13/14 anonim ***** válasza:

#12 teljesen irreleváns, hogy te miként definiálnád a büfészakot.

Én egyébként rózsaszín kecskeként definiálnám, ami tüzet fingik.

2022. ápr. 9. 17:15
 14/14 anonim ***** válasza:

12:

Akkor büfészakok pl. a mérnökinformatikus, egy ismerősöm még az 5 éves képzési rendszerben (akkor még műszaki informatikusnak hívták) az olajmérnök szakkal párhuzamosan végezte, emiatt persze az olajmérnök szak is büfészak a definíciód alapján.

A programtervező informatikilus MSc is büfészak az eltén, mert majdnem mindenki főállás mellett végzi, mert amúgy a nappali és az esti két szakirányon teljesen ugyanaz.

Büfészak a brit egyetemeken és jópár nyugat-európai országban minden, mert eleve sokkal alacsonyabb az óraszám, mint nálunk, így aki akar, tud mellettük főállásban dolgozni.

Ami a vizsgaidőszakot illeti, van ahol félév közben nehéz a képzés, de a vizsgaidőszak hamar megvan, meg persze az ellenkezője is lehet igaz.

2022. ápr. 9. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!