Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen a céges munkák megítélé...

Milyen a céges munkák megítélése manapság?

Figyelt kérdés

Manapság mennyire tartják cikinek általában a céges munkát az emberek?

A céges munka alatt mindenféle munkát értek amit cégeknél végeznek az emberek és nyelvtudás szükséges hozzá, illetve esetleg betanulható munka, főleg nemzetközi cégeknél. British Telecom, Transcosmos, ITSH, National Instruments és az ilyen jellegű cégek.

Sokszor egy customer service munkával kerül be valaki egy cégbe, legalábbis azok akik nem mérnökök vagy informatikusok. Diákmunkát is nagyon sokszor hirdetnek ilyen poziba, többen egyetem után is itt dolgoznak még ha nem is ebben a munkakörben. Elég sok nyelvszakos egyetemistát ismerek aki ilyen cégeknél dolgozik.

A cégen belül tudtommal lehet pozíciót váltani. Nem ismerek minden pozíciót ami ilyen helyeken elérhető de az lenne a kérdésem, hogy összességében véve milyen a céges munkák megítélése manapság és főleg azoknál a cégeknél amiket írtam.

Mennyire ciki/nem ciki egy cégnél dolgozni ha csak nyelvtudás miatt kerül be valaki mert mondjuk nyelvszakot végzett?

Mennyire számít jó munkahelynek egy ilyen hely?

Egyáltalán, függ a megítélése attól is, hogy milyen pozícióban vagyok ott? Átlagembernek, aki sose dolgozott ilyen helyen biztos semmit nem mond az egész és nem tudják ki mit csinál egy cégen belül.

Úgy tudom, sokat lehet keresni vagy legalábbis elég jó fizetést lehet kapni de persze nem lesz milliomos az ember emiatt.

Feltételezem, hogy azért egy mérnököt, ügyvédet, orvost, esetleg tanárt többe néznek és értékesebbnek tartanak.

Én nem dolgozok ilyen helyen de érdekel, hogy mégis a presztízs alapján nagyjából hol helyezkedik el a listán egy ilyen munka.

Ha egyszer oda mennék dolgozni akkor nem a presztízs miatt mennék, csak kíváncsi vagyok.

Még egy kérdés: PhD-val rendelkező vagy PhD-tanulmányokat folytató emberhez milyen a hozzáállás ilyen helyeken? Ha van valakinek egy bölcsész PhD-ja szóval a cég nem tudja hasznosítani amit ő tanult de elvégezte vagy épp csinálja, akkor az olyat lenézik a munkahelyen, közömbösek iránta, esetleg fel se veszik mert túlképzett?

Olvastam már olyat a gyakorin, hogy valakinek az ismerősének irodalom PhD-ja van és már inkább le is tagadja mert hátrány a munkakeresésnél és jelentkezésnél neki. Túlképzettnek tartják még akkor is ha a cég területéhez a kutatásának semmi köze.

2022. márc. 25. 11:13
 1/2 anonim ***** válasza:
49%

A céges munka alatt mindenféle munkát értek amit cégeknél végeznek az emberek és nyelvtudás szükséges hozzá

hotelportás, kft által működtetett étteremben felszolgáló, Balcsin jegypénztáros? :D

2022. márc. 25. 13:19
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne ciki, mondjuk iroda? Szerintem kiváltságos szitu mert nem gyárban vagy valami rosszabb helyen kell kulimunkázni. Engem nem csak a nyelvtudásom miatt vettek fel, de nem panaszkodhatok. A fizum is elmegy.
2022. márc. 25. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!