Egy 1 megabájt/másodperces letöltési sebességű ADSL kapcsolat Budapesten, otthon manapság mennyire számít korszerűnek és menőnek?
Ez szolgáltató és technológia függő.
Ha van számodra elérhető és olcsóbb, akkor érdemes váltanod. A 10Mbit/s adsl (ez az 1 MB/másodperc kb) elfogadható lehet használat szempontjából tehát és mint ahogy írtad is neked megfelel... ellenben ha fele áron adnak 200Mbit-et csak te benne ragadtál egy régi csomagban akkor válts.
Amúgy a többség nem a letöltés miatt szokott váltani hanem a feltöltés miatt. Nekem pl 500-as netem van, de nem azért mert a 200-as kevés volt, hanem mert ehhez járt 22Mbit feltöltés. Mivel VPN-től kezdve mindenféle egyéb szolgáltatást is használok amihez szükséges, így kénytelen voltam az elérhető legnagyobb csomagra váltani.
Kedves T0ba!
Elmondanád, hogy az 1 MB/s azaz 8 mbps sebesség az hogy lehet szerinted ötödakkora, mint a másfél?
A kérdezőnek meg: az a net fityfirittyet sem ér, ugyanannyiba kerül egy több száz megabites is, és az használható is. Próbáltál te azzal az internettel online játszani, vagy hd videót nézni online? Én próbáltam sajnos. Amint elérhető lett, váltottam is nagyobbra.
Ja még valami a kérdezőnek (#6 vagyok).
A hencegésen kívül mi értelme a több 10(!!!) megásnak? Ne szórakozz, magyarországon ITM rendelet írja elő, hogy 100 megabit alatt indokolt esetben lehet csak eladni új internetet, azt is csak egy ideig, később abszlút nem.
"Elmondanád, hogy az 1 MB/s azaz 8 mbps sebesség az hogy lehet szerinted ötödakkora, mint a másfél?"
Úgy, hogy hülyeséget írtam😃
Fordítva akartam írni.
ADSL-en kb 20/2 Mbps a max
VDSL-en kb 100/50 Mbps az elvi max (ideális esetben)
Évekig volt 15/2 Mbps adsl netem, konkurencia nélkül, feljebbváltási lehetőség nélkül, hivatalos T telefonszerelő se biztatott, szerinte akkor lesz több ha új kábelt húznak. Aztán pár hónapja a nyáron hirtelen felugrott 95/25-re. Semmi beharangozás, semmi tájékoztatás, semmi változás a kábelezésben, utcán semmi nyoma munkavégzésnek. Modem felületén csak azt látom hogy átraktak titokban adsl-ről vdsl-re. Nem panaszkodhatom, nekem ez már mindenre elég.
DSL esetén aszf:
Ajánott: 30/1
Garantált: 5/0.25
Kapható: 100/25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!