Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Egy 1 megabájt/másodperces...

Egy 1 megabájt/másodperces letöltési sebességű ADSL kapcsolat Budapesten, otthon manapság mennyire számít korszerűnek és menőnek?

Figyelt kérdés
Én nagyjából elégedett vagyok vele, mert megbízható. Internetkimaradás ritkábban van, mint évente. A filmeket is le tudom tölteni, átlagosan háromnegyed óra alatt, ami a játékidőnek kb. a fele, és ez szerintem nagyon király! :-) Viszont néhány ismerősöm több tíz-, vagy százmegás kapcsolatokkal henceg. Csak röhögök rajtuk, biztos a gatyájuk is rámegy az internetszámlára. Olyannak mi értelme lehet a fényűzésen kívül?

2020. szept. 23. 21:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Menőnek? Nem tudom, senkit se hallottam internettel menőzni, nem a kilencvenes években élünk. Furcsa ismerőseid vannak, ha ilyesmivel nagyzolnak. Falusiak vagytok?
2020. szept. 23. 21:07
 2/11 A kérdező kommentje:
Negatív. Én születésem óta Budapesti vagyok, sajnos.
2020. szept. 23. 21:10
 3/11 A kérdező kommentje:
*budapesti, bocs, kis bével kellett volna írni.
2020. szept. 23. 21:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez szolgáltató és technológia függő.

Ha van számodra elérhető és olcsóbb, akkor érdemes váltanod. A 10Mbit/s adsl (ez az 1 MB/másodperc kb) elfogadható lehet használat szempontjából tehát és mint ahogy írtad is neked megfelel... ellenben ha fele áron adnak 200Mbit-et csak te benne ragadtál egy régi csomagban akkor válts.

Amúgy a többség nem a letöltés miatt szokott váltani hanem a feltöltés miatt. Nekem pl 500-as netem van, de nem azért mert a 200-as kevés volt, hanem mert ehhez járt 22Mbit feltöltés. Mivel VPN-től kezdve mindenféle egyéb szolgáltatást is használok amihez szükséges, így kénytelen voltam az elérhető legnagyobb csomagra váltani.

2020. szept. 23. 21:12
 5/11 anonim ***** válasza:
30%
Emlékszem, középiskolás koromban tényleg menő volt az 1,5 Mbps ADSL (ami kb. 5x több, mint a te 1 megabájt/másodperced). El tudtam készíteni a vacsorát, amíg letöltődött a Java-s chat.hu.
2020. szept. 23. 21:22
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves T0ba!

Elmondanád, hogy az 1 MB/s azaz 8 mbps sebesség az hogy lehet szerinted ötödakkora, mint a másfél?

A kérdezőnek meg: az a net fityfirittyet sem ér, ugyanannyiba kerül egy több száz megabites is, és az használható is. Próbáltál te azzal az internettel online játszani, vagy hd videót nézni online? Én próbáltam sajnos. Amint elérhető lett, váltottam is nagyobbra.

2020. szept. 23. 21:35
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs más, ez van, ha elégedett vagy vele és nincs olcsóbb a környéken, használd. Nálunk Telekom 30 Mbit kábelnet volt 2016-ig, aztán jött a Digi 1000-es nettel, féláron. Csak azért váltottunk, mert féláron volt, a régi gépemmel esélytelen volt kihajtani az 1000-et, kb 230-nál megállt. Majdnem 4 év után, mostanában vettem új gépet, ami már képes kihajtani, de nem ezért, hanem mert a régi elromlott.
2020. szept. 23. 21:37
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ja még valami a kérdezőnek (#6 vagyok).

A hencegésen kívül mi értelme a több 10(!!!) megásnak? Ne szórakozz, magyarországon ITM rendelet írja elő, hogy 100 megabit alatt indokolt esetben lehet csak eladni új internetet, azt is csak egy ideig, később abszlút nem.

2020. szept. 23. 21:37
 9/11 anonim ***** válasza:

"Elmondanád, hogy az 1 MB/s azaz 8 mbps sebesség az hogy lehet szerinted ötödakkora, mint a másfél?"

Úgy, hogy hülyeséget írtam😃

Fordítva akartam írni.

2020. szept. 23. 22:33
 10/11 anonim ***** válasza:

ADSL-en kb 20/2 Mbps a max

VDSL-en kb 100/50 Mbps az elvi max (ideális esetben)

Évekig volt 15/2 Mbps adsl netem, konkurencia nélkül, feljebbváltási lehetőség nélkül, hivatalos T telefonszerelő se biztatott, szerinte akkor lesz több ha új kábelt húznak. Aztán pár hónapja a nyáron hirtelen felugrott 95/25-re. Semmi beharangozás, semmi tájékoztatás, semmi változás a kábelezésben, utcán semmi nyoma munkavégzésnek. Modem felületén csak azt látom hogy átraktak titokban adsl-ről vdsl-re. Nem panaszkodhatom, nekem ez már mindenre elég.

DSL esetén aszf:

Ajánott: 30/1

Garantált: 5/0.25

Kapható: 100/25

2020. szept. 23. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!