Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hajlandó lennél több adót...

Hajlandó lennél több adót fizetni, azért, h a tanárok magasabb bérük legyen?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor mennyivel?

2022. márc. 16. 21:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
93%
Ilyen magas adók mellett semmiképp. Fizetésem harmada az államnak megy, vannak a munkáltatót terhelő adók, vilagrekord áfa, mikor utána számoltam, hogy az általam megtermelt értéknek mennyi része megy a közösbe "ujraelosztásra" akkor ledöbbentem, plane mikor átgondoltam, hogy az állam által nyújtott szolgáltatás milyen minőségű...
2022. márc. 17. 07:31
 12/20 anonim ***** válasza:
40%
#10 A kínálat kereslet elve versenyszférában működni fog, állami szférában kevésbé. Ha a fele felmondana akkor max kicsit emelnének, lásd már most ott tart a kormány hogy a népnek lejáratókampányt folytatnak velük szemben ("nem csinálnak semmi", "3 hónap szabadság" stb). Biztos lehetsz benne hogy ha a felük felmondana 2 napig nem tartana nekik olyan rendeletet hozni hogy oké, bért emelünk, de aki felmondott az vissza nem jöhet.
2022. márc. 17. 08:06
 13/20 anonim ***** válasza:
78%

Én igen!

Ha normális egészségügy fenntartására költenék.

És nem a proli réteg szaporítására. Lásd CSOK és szocpol.

2022. márc. 17. 08:24
 14/20 anonim ***** válasza:
54%

Nem, ez csak tüneti kezelés.

Ha valós, a gyökérokokat megszüntető intézkedések történnének, arra igen. Viszont arra meg nem kellene, mert felszabadulna a rengeteg pénz, amit most hónapról hónapra visz a mutyi

2022. márc. 17. 10:09
 15/20 anonim ***** válasza:
56%

#10: Igen, jól látod, tényleg kereslet-kínálat elven működik a munkaerőpiac.

Azért van tanárhiány MOST (mint ahogy valaki írta tesitanárok tanítják a fizikát egyes helyeken) és azért lesz sokkal nagyobb tanárhiány KÉSŐBB, mert az átlagember nem hülye, hogy elmenjen tanárnak.

Pont a nagy KERESLET miatt kellene többet keresniük (=nagy szükség van rájuk).

2022. márc. 17. 10:14
 16/20 anonim ***** válasza:
26%

Van tanári végzettségem, ha most el akarnék benne helyezkedni, se menne, mert nincs üres hely, ennyit a nagy hiányról.

2022. márc. 17. 11:52
 17/20 anonim ***** válasza:
85%
#16 Akkor biztos rossz helyen keresed. Édesanyám tanár. Ha akarna bárhova el tudna menni. Minden iskolában tanárhiány van a környéken (megyeszékhely). Úgy kell biológiát tanítania hogy nem ért hozzá, és csak azt mondja fel ami a könyvbe le van írva.
2022. márc. 17. 12:01
 18/20 anonim ***** válasza:
82%

Magasabb adót már hova? ÁFA tekintetben már így is rekorderek vagyunk, bruttó-nettó terén sem túl rózsás a helyzet.

Szimplán a befizetett adóforintokat kellene jobban szétosztani, kevesebbet költeni a mutyizásra, többet az egészségügyre, oktatásra.

2022. márc. 17. 13:03
 19/20 anonim ***** válasza:
27%
#17 Szintén megyeszékhely, de még a 2 környező városban is megnéztem a kínálatot, egyikben konkrétan 0 volt, a másikban volt 2-3, de más szak.
2022. márc. 17. 15:34
 20/20 anonim ***** válasza:

Miért?

Hát nem azért tettek még rá 4% kiskereskedelmi adót az ÁFA mellé mindenre, hogy a tanárok több fizetést kapjanak?

Akkor miért? Mennyi kellene még ezeknek, hogy a tanároknak is jusson?

2023. ápr. 27. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!