Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hajlandó lennél magasabb...

Hajlandó lennél magasabb járulékot fizetni hogy több pénz legyen az egészségügyben?

Figyelt kérdés

Évek óta azt hallom, hogy nem fordít elég pénzt a kormány az egészségügyre, hogy nincs ez, kell az stb. Az egészségügyi rendszert alapvetően a befizetett egészségügyi szolgáltatási járulékokból kellene finanszírozni, de ez soha nem volt elég. Most a fizetésekből levont egységes 18,5% társadalombiztosítási járuléknak ez korábban a 7%-nyi része volt (+1,5% álláskeresési járulék+10%nyugdíjjárulék).

Hajlandó lennél ennél a 7%-nyi járuléknál többet fizetni azért hogy több pénz legyen az egészségügyi kasszában és ebből jobb színvonalú ellátást tudjanak biztosítani?

2020. okt. 4. 10:49
A kérdező szavazást indított:
Nem, nem fizetnék többet.
Igen, hajlandó lennék 0,5%-kal több járulékot fizetni.
Igen, hajlandó lennék 1%-kal több járulékot fizetni.
Igen, hajlandó lennék akár 2-3%-kal több járulékot fizetni.
Hajlandó lennék többet fizetni, de csak külön biztosítás keretében amiért pontosan tudom mit kaphatok pluszban.
22 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Nem, mert pontosan tudjuk, hogy megfelelő mennyiségű pénz folyik be, csak épp nem felhasználják, hanem lenyúlják így meg úgy. Magánorvoshoz járok minden esetben, így őket támogatom
2020. okt. 4. 10:57
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
1-eshez csatlakozom.
2020. okt. 4. 11:01
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Szavaznátok is?
2020. okt. 4. 11:03
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem fizetnék.

Az elmúlt három évben havi szinten 25 ezer forintot vontak le TB gyanánt a fizetésemből. Háromszor voltam háziorvosnál, egyszer bőrgyógyásznál, és egyszer fogtömésen. Nem érzem azt, hogy ennél többet kéne fizetnem.

2020. okt. 4. 11:40
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok, szavaztam.

Èvek óta magánorvoshoz járok, körzeti dokihoz receptèrt ès beutalóèrt megyek. Nem fizetnék többet.

2020. okt. 4. 11:43
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Így is bőven elég pénz kerülne be, ha nem szivárogna a kormányban, és a kormányközelben.
2020. okt. 4. 13:09
 7/13 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
100%

Nem, Magyarországon az adóbevételek aránya EU-s átlag felett van, az egészségügyi kiadások viszont alatta.

Magyarul pénz van, csak másra költik.

2020. okt. 4. 13:18
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

#7-nél a pont. A magyar kormány GDP és költségvetés arányosan nézve is bőven az EU átlag alatt finanszírozza az egészségügyet.

De hajlandó vagyok lemondani a stadionokról, kisvasutakról luxushotelek állami támogatásáról.

2020. okt. 4. 14:09
 9/13 anonim ***** válasza:
86%
Ennél is többet? Most sem az egészségügyre költik azt a pénzt amit egészségügyi járulék címén lesarcolnak az emberről, ahhoz meg nincs kedvem hogy még a jelenleginél is több pénzemmel finanszírozzam Mészáros meg a többi patkány pofátlan mértékű gazdagodását, meg a gyetva stadionokat.
2020. okt. 4. 14:27
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ebből az összegből sem fejlesztenek semmit, azért, hogy még ennél is jobban ki legyen tömve néhány kiskirály hülye lennék fizetni
2020. okt. 4. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!