Hajlandó lennél magasabb járulékot fizetni hogy több pénz legyen az egészségügyben?
Évek óta azt hallom, hogy nem fordít elég pénzt a kormány az egészségügyre, hogy nincs ez, kell az stb. Az egészségügyi rendszert alapvetően a befizetett egészségügyi szolgáltatási járulékokból kellene finanszírozni, de ez soha nem volt elég. Most a fizetésekből levont egységes 18,5% társadalombiztosítási járuléknak ez korábban a 7%-nyi része volt (+1,5% álláskeresési járulék+10%nyugdíjjárulék).
Hajlandó lennél ennél a 7%-nyi járuléknál többet fizetni azért hogy több pénz legyen az egészségügyi kasszában és ebből jobb színvonalú ellátást tudjanak biztosítani?
Nem, nem fizetnék.
Az elmúlt három évben havi szinten 25 ezer forintot vontak le TB gyanánt a fizetésemből. Háromszor voltam háziorvosnál, egyszer bőrgyógyásznál, és egyszer fogtömésen. Nem érzem azt, hogy ennél többet kéne fizetnem.
2-es vagyok, szavaztam.
Èvek óta magánorvoshoz járok, körzeti dokihoz receptèrt ès beutalóèrt megyek. Nem fizetnék többet.
Nem, Magyarországon az adóbevételek aránya EU-s átlag felett van, az egészségügyi kiadások viszont alatta.
Magyarul pénz van, csak másra költik.
#7-nél a pont. A magyar kormány GDP és költségvetés arányosan nézve is bőven az EU átlag alatt finanszírozza az egészségügyet.
De hajlandó vagyok lemondani a stadionokról, kisvasutakról luxushotelek állami támogatásáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!