Milyen diplomának van értelme manapság?
Saját szakomat tudom ajánlani.
Mérnökinformatikus. Informatika szinte bármely ágán eltudsz helyezkedni, nem kell programozónak menni és ha egy-egy állásportálra felrakod az önéletrajzodat, ami normálisan nézki akkor non stop hivogatni fognak a fejvadászok.
Plusz már egyetem alatt valószínűleg eltudsz helyezkedni, már csak a kötelező gyakorlat miatt. Sokan ott maradnak ahol a gyakorlatukat végzik.
Meg rengeteg ismerősöd lesz, akik már dolgoznak 1-1 cégnél egyetem alatt (utána mindenképpen :D ) és tőlük akaratlanuk is hallani fogod, hogy "X pozícióra keresnek nagyon nálunk most valaki, betudlak ajánlani ha akarod"
stb...
Családi ismerős fia meg egyetem után folyamatosan minden állánál duplázta a fizetését. Előszőr kezdte nettó 300ról egyetem végén, majd felment 600ra, majd 1 millió körülre és most 1,5 milliót keres és ahogy levettem csak kb 5 éve dolgozik.
Szak társam is mesélte, hogy egyik ismerőse elment itthon egy céghez, majd 1-2 év után egy külföldi cégnél homeoffice-os lett itthonról és havi 2-3 milliót keres nettóban.
Rengeteg ilyen "csodát hallok".
Biztos nem ez az átlag, de senkitől sem hallottam még, hogy rosszul megy neki miután elvégezte a szakot.
Gazdasági diplomák, IT, Supply Chain Management.
Ezek nagyon mennek most.
Én jelenleg Supply Chain Management mesterrel és Python, SQL, Tableau tudással dolgozom Data Analyst-ként, nagyon jó fizuért. Szerintem nagyon jó kombó.
Informatika tényleg annyiból jó, hogy külföldre avval a legegyszerubb bedolgozni itthonról
. Nem rossz mondjuk itthon élni Eurós fizetésből
.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!