Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen diplomának van értelme...

Milyen diplomának van értelme manapság?

Figyelt kérdés
2022. márc. 12. 15:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
97%

Saját szakomat tudom ajánlani.

Mérnökinformatikus. Informatika szinte bármely ágán eltudsz helyezkedni, nem kell programozónak menni és ha egy-egy állásportálra felrakod az önéletrajzodat, ami normálisan nézki akkor non stop hivogatni fognak a fejvadászok.

Plusz már egyetem alatt valószínűleg eltudsz helyezkedni, már csak a kötelező gyakorlat miatt. Sokan ott maradnak ahol a gyakorlatukat végzik.

Meg rengeteg ismerősöd lesz, akik már dolgoznak 1-1 cégnél egyetem alatt (utána mindenképpen :D ) és tőlük akaratlanuk is hallani fogod, hogy "X pozícióra keresnek nagyon nálunk most valaki, betudlak ajánlani ha akarod"

stb...

Családi ismerős fia meg egyetem után folyamatosan minden állánál duplázta a fizetését. Előszőr kezdte nettó 300ról egyetem végén, majd felment 600ra, majd 1 millió körülre és most 1,5 milliót keres és ahogy levettem csak kb 5 éve dolgozik.

Szak társam is mesélte, hogy egyik ismerőse elment itthon egy céghez, majd 1-2 év után egy külföldi cégnél homeoffice-os lett itthonról és havi 2-3 milliót keres nettóban.

Rengeteg ilyen "csodát hallok".

Biztos nem ez az átlag, de senkitől sem hallottam még, hogy rosszul megy neki miután elvégezte a szakot.

2022. márc. 12. 19:17
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Az, amivel olyan végzettséget szerzel, amivel olyan területen tudsz elhelyezkedni, amihez van affinitásod és szereted is.
2022. márc. 12. 20:08
 13/15 anonim ***** válasza:

Gazdasági diplomák, IT, Supply Chain Management.

Ezek nagyon mennek most.

Én jelenleg Supply Chain Management mesterrel és Python, SQL, Tableau tudással dolgozom Data Analyst-ként, nagyon jó fizuért. Szerintem nagyon jó kombó.

2022. márc. 12. 22:09
 14/15 anonim ***** válasza:
95%
Mèrnökök közül a gépész-villamos-infós vonal ami megy, még a mechatró kapcsolódik ezekhez. Többi ezeken kívül már fizu szempontjából kétes sajnos. Aztán még a komolyabb gazdasági szakok, orvos és fogorvos is jó. Aztán ezeken kívül ami lehet keresni azt szerintem egy jó szakmával is megkapja az ember jelenleg.
2022. márc. 13. 05:56
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Informatika tényleg annyiból jó, hogy külföldre avval a legegyszerubb bedolgozni itthonról

. Nem rossz mondjuk itthon élni Eurós fizetésből

.

2022. márc. 13. 05:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!