SAP-ban számlákat regisztrálni, megrendeléseket kezelni nem nagy karrier, vagy igen?
Egy új munkahelyen kezdtem 2 hónapja. Nagyrészt ilyenekkel foglalkozom.
Van MSc diplomám is pénzügyi területen, és zavar, hogy ennyire adminisztratív a munka. Meg persze a pénz is lehetne több.
Ettől ne reméljek sokat, igaz?
Vagy megéri az SAP-s tapasztalat mert később jól mutat az önéletrajzban?
Őszinte leszek, fájni fog, nem bántani akarnálak, ha azt akarnám, nem járnék a gyakorikérdésekre, itt azért vagyunk hogy segítsük egymást.
Ha ez budapesti munkahely, mondj föl azonnal, és keress valami munkát, aminek van értelme.
Csináltam én is ezt, ez volt az első munkám, sok csoporttársamnak is, tudom miről beszélek, ez nem élet és nem munka.
Egy msc-vel ezerszer jobb lehetőségeid vannak, ezt olyan kermarkos meg turizmusos lányok szoktál csinálni, akiknek nulla céluk az életben, illetve olyan külföldiek, akik örülnek hogy kapnak vízumot az EU-ban.
Ebben semmi nem mutat jól, max az hogy dolgoztál már, egy majom is megtudja ezt csinálni, te is tudod.
Azért ez nagyban függ a cégen belüli lehetőségektől. Én is például ugyanígy SAP majomként kezdtem, aztán ugyanennél a cégnél ugyanezen az osztályon már RPA-val foglalkozok: manuális folyamatokat automatizálok és integrálom a meglévő folyamatrendszereinkbe mérföldekkel jobb fizuért.
De az elsőnek igaza van: Msc pénzügyi diplomával ennél azért vannak jobb kezdőhelyek
1) vagyok
Teljesen jogos pont amit a 2-es Hozzászóló mond, el is felejtettem már, de akinek átvettem a deskjét annál az említett SAP-ba könyvelgetős helyen, Business Analyst lett a cégen belül, ami tényleg szuper ügyesesen sikerült karrierváltás nagyon jó hosszútávú kilátásokkal.
Viszont egy pénzügy mesterrel szerintem neked nem kéne darálnod a semmit, kezdhetnél alapból valami jobb helyen.
Bölcsész MA diplomával én is hasonló pozicióban kezdtem mint te.
Jelenleg nemzetközi cégeknél SAP implementációs projekteken dolgozom SAP tanácsadóként.
Ha van affinitásod akkor bőségesen lehet olyan munkát találni SAP-val kapcsolatban, ami nem csak a "szellemi gyapotszedés, az annak megfelelő bérezéssel".
HA tényleg érdekel, akkor neked adja magát, hogy SAP FI-CO modulokkal foglalkozz mélyebben.
a SAP nem olyan, mint a windows, nem csak feltelepíti lokál IT. Sok ember soksok órai munkája van abban, hogy te posztolgathasd a számlákat. Lehetsz ilyen is.
Ha hidegen hagy a technikai oldal akkor meg az üzleti oldalon tudsz előrébb jutni, teamlead-kismanager-nagymanager-stb vonalon. Persze akkor is hasznos ha van kis technikai háttered a folyamatismereteken túl, csak h a kis beoszottjaid ne tudjanak nagyon megvezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!