Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az miért olyan nagy elvárás,...

Az miért olyan nagy elvárás, hogy ne kelljen visszatérni az irodába ha valaki nem akar?

Figyelt kérdés

Engem remote vettek fel és képeztek ki a COVID miatt.

A csapat a COVID kezdete óta remote dolgozott 100%-ban.

Most a főnök azt szeretné, hogy heti minimum 1x az irodából dolgozzunk. Amit én nagyon nem akarok mert nekem 3 átszállással kéne ingáznom naponta és messze is van.

Miért olyan elfogadhatatlan, ha valaki 100%-ban otthonról szeretne dolgozni?

(Más kollégám is van ezzel így egyébként)

2022. márc. 6. 12:16
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
89%

De igen, az ingázást TE választottad, hiszen te mentél ahhoz a céghez dolgozni, ami 3 átszállásnyira üzemeletet irodát tőletek.

De semmi baj, az igények változnak. Jelentsd be, hogy te ezt nem vállalod és felmondasz, ha nem engednek. Aztán majd kiderül milyen választ kapsz rá.

2022. márc. 6. 12:57
 12/26 A kérdező kommentje:

NEM választottam az ingázást, mert amikor felvettek azt mondták MARAD a home office COVID-tól függetlenül.

Már mást mondanak...

2022. márc. 6. 12:59
 13/26 anonim ***** válasza:
87%

oké, akkor térjünk vissza az eredeti kérdésemre, amit elegánsan kikerülsz:

Munkaszerződésedben, mint munkavégzés helye mi szerepel? Tudod, abba a papírba amit aláírtál. Ha az, hogy HO akkor nincs miről beszélni, hiszen megmondod, hogy köszi, te nem változtatsz a szerződésen. Ha pedig egy cím akkor ne ferdíts, mert az a mérvadó, amit leírtatok a szerződésben...

2022. márc. 6. 13:04
 14/26 anonim ***** válasza:
75%
Amúgy meg marad 5-ből 4 nap HO, ami elég gáláns, szóval nem is értem a rinyát.
2022. márc. 6. 13:04
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a kérdésed lényegét. Már döntöttél. Bemész a főnökhöz és közlöd vagy teljes HO vagy felmondasz. A főnököd meg majd hoz egy számára kedvező döntést. Ami lehet a teljes HO vagy a hiányodat bepótló új alkalmazott felvétele. Nincsen pótolhatatlan ember.
2022. márc. 6. 13:06
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Munkaszerződésedben benne kell lennie a munkavégzés helyének, amit aláírtál.

Egyébként, ahogy már írták, rengeteg helyen van 100% távmunka lehetőség, ha neked ennél a cégnél nincs, akkor át kell menni oda, ahol van.

2022. márc. 6. 13:07
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Heti egy nap nem a világ vége, nekem nem kell bejárni de néha én is betolom az arcom, bandázunk egyet, kávézgatunk, ebédelünk, elmegy hamar a nap.

Ugyanakkor azt is megértem, ha valaki nem szeretne bejárni, meg kell mondani a főnöknek, hogy figyelj, én nem akarok bejárni, ha elfogadja, oké, ha nem, akkor pedig keresel egy másik munkahelyet, ahol nem kell bejárni. Van sok ilyen, szerencsére. De mondom, heti egy nap miatt ha amúgy jó a lóvé, én átgondolnám.

2022. márc. 6. 13:10
 18/26 A kérdező kommentje:

Munkavégzés helye nincs a szerződésben. (Most Ctrl+F-fel kerestem erre a szóra)

A cég címe mint szerződő fél címe van benne csak.

(Nem Magyarországon élek)

Ettől függetlenül keresek más céget ha nem fogadják el a feltételeim. Köszi a válaszokat.

2022. márc. 6. 13:10
 19/26 A kérdező kommentje:

17-es: a lóvé nem jó, teljesen átlagos.

Az ingázás nekem 3 óra és 20 perc utazás per nap. Ami fizetetlenül azért nekem elég sok.

2022. márc. 6. 13:11
 20/26 anonim ***** válasza:
91%
Jó reggelt kívánok, nem is magyarországról van szó... Persze ez csak a 20. válasznál derül ki. Napi kamukirály kérdését olvashattuk.
2022. márc. 6. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!