Volt már veled olyan, hogy egy szakmát nagyon szerettél, idővel mégis megutáltad és váltottál? Miért utáltad meg?
Nekem a szakács volt ilyen. Nem rég megcsináltam felnőttképzésen a szakács képzést. Nagyon lelkes voltam! Míg el nem mentem élesben gyakorlatra egy kisebb gyorsbüfébe. Ott egy életre megutáltam az egész szakmát! A sulis gyakorlat sem tetszett...
Velem még életemben nem beszéltek olyan ocsmány stílusban, mint ott... Másokkal is így beszélt...
Továbbá, az állandó stressz, idegeskedés, kapkodás de nekem való .. Elég is volt 2 hónap az egészből... Rájöttem, hogy nem nekem való az egész vendéglátás...
Írd le, ha neked is volt olyan szakma, amit megutáltam valamilyen oknál fogva.
1. Ha neked valo a kapkodas akkor nem erte mi a gond?
2. Honnan tudhatnam hogy utalod-e a szakmamat?
Kisgyerek korom óta kamionsofőr akartam lenni.
Aztán rájöttem, hogy mindig olyanok dirigálnak nekem akik a büdös életben nem láttak kamiont, maximum csak fotón. Fuvarszervező kis csajok, irodisták, targoncások, rendőrök.
+ a hétvégi vezető balfaszok miatt az állandó idegeskedés, cseszekedés......
Elírtam, bocsánat! *Az állandó stressz, kapkodás, idegeskedés nem nekem való!
A kamionos bizony nem olyan, mint az amerikai filmekben! Van egy barátom, aki 9 évig kamionozott nemzetköziben is!
Neki is elege lett az egészből pont ezek miatt...
Nem vagyok szakács de egy pizzériában dolgozom, s korábban dolgoztam A'la cart-os konyhán is. Valóban elég stresszes és kapkodó a meló a legtöbb esetben. El kell gondolkodni az embernek hogy milyen lehetőségei vannak. Én is ezt tettem, elkezdtem lazára venni a figurát, s megszerettem a szakmát. Jó érzés mikor olyan ételt adok ki a kezemből amire büszke vagyok és a vásárló is jóízűen majszolja. Igyekszem elkerülni az idegeskedés, mert máshogy ezt a munkát nem lehet végezni.
Az, hogy veled ocsmány stílusban beszéltek az adott helyet, embert minősíti. Attól még nem rossz a szakma. Megfelelő munkahelyet kell találni és megszereted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!