Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldi munka, engedjem vagy...

Külföldi munka, engedjem vagy nem?

Figyelt kérdés

Párom a fejébe vette, hogy ki akar menni Németországba dolgozni (hegeszteni) . A jelenlegi munkahelyén az egyik munkatársának a haverja intézi, akit nem ismer, sosem találkoztak, csak Messengeren beszélnek pár napja. Neki elküldte a személyi igazolvány stb fotóját, ő intézi az egészet, de párom nem tudja a cég nevét, annyit tud, hogy magyar cég. Ketten akarnak menni, a férfi autójával, magyarok nem lesznek csak németek, ő beszéli a nyelvet, párom egy szót sem tud németül.

Ti mit tennétek a helyembe, engednétek? Félek hogy atverés.

Hiába mondom páromnak, kérdezze meg a cég nevét, de nem kérdezi, vakon megbízik abba az emberbe.

Be van kattanva hogy menni akar, hogy lakást tudjunk venni. De nekem nincs jó érzésem egyáltalán.

2022. febr. 23. 11:34
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%

9: jézusmária....

Emiatt még börtönbe is kerülhet! KÖzokirathamisítás és szomszédos paragrafusok...

2022. febr. 23. 12:25
 12/43 A kérdező kommentje:
Tudom hiába beszélek neki, azt mondja hogy az valami vállalkozó és csinálhat ilyet.
2022. febr. 23. 12:26
 13/43 A kérdező kommentje:
De szerintem nem is vállalkozó, csak valami ismerőse annak a fószernak és kinyomtat otthon valamit ez a hülye meg fizetni fog érte
2022. febr. 23. 12:28
 14/43 anonim ***** válasza:
92%

Már eleve az is totál gyanús, amit az előbb írtál, hogy zsebbe fog kapni pénzt.

Ez azt jelenti, hogy FEKETE meló. Kint is létezik munkaügyi felügyelet, és ha elkapják, még az országból is kitiltják X évre...

2022. febr. 23. 12:30
 15/43 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy menjen, majd a börtönben találkoztok.. vagy sem.
2022. febr. 23. 12:31
 16/43 anonim ***** válasza:
74%

Arról már ne is beszéjünk hogy fekete pénzből nem okos dolog lakást venni. Mivel a NAV megkérdezheti hogy "mibű" lett. Nem mondhatjátok nekik hogy zsebbe kaptam de eskü bejelenettek.

Próbáld meg az érveinket higgadtan elmondani neki. Próbáld észhez téríteni mert ebből baj lesz.

2022. febr. 23. 12:34
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

Tele vannak ilyen cikkekkel az újságok, mikor "kelet-európai" engedély nélküli melósokat fülel le a vámhivatal, meg az Ordnungsamt:

[link]

Csak a cikk bevezetőjének fordítása...

"A magdeburgi fő vámhivatal tisztviselői 14 illegális kelet-európai munkást találtak egy stendali építkezésen. A vámosok kedden a stendali idegenrendészeti és közrendvédelmi hivatallal közösen ellenőrizték az építkezést - közölte csütörtökön a fő vámhivatal. Az építőmunkások nem tudtak érvényes tartózkodási engedélyt felmutatni. A férfiak ellen a tartózkodási törvény alapján engedély nélküli tartózkodás gyanújával büntetőeljárás indult. Az építőmunkások munkáltatója is jogi problémákkal néz szembe.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)"

2022. febr. 23. 12:39
 18/43 A kérdező kommentje:
Én már olyanokon is gondolkodtam, hogy kimegy ezzel a papírral ledolgozza a hónapot, utána valaki beköpi a cégnek, és páros lábbal rúgják ki pénz nélkül.
2022. febr. 23. 12:39
 19/43 anonim ***** válasza:
89%

Sztem kizettetik vele az 50 rugót és utána ugrik a külföldi meló. Vagy valami rosszabul fizetőre viszik.

Ennyiért már szokott elvárás lenni min az alapfoku német

2022. febr. 23. 12:42
 20/43 A kérdező kommentje:
Nürtigenbe fognak menni,állítólag azt mondta neki.
2022. febr. 23. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!