Külföldi munka, engedjem vagy nem?
Párom a fejébe vette, hogy ki akar menni Németországba dolgozni (hegeszteni) . A jelenlegi munkahelyén az egyik munkatársának a haverja intézi, akit nem ismer, sosem találkoztak, csak Messengeren beszélnek pár napja. Neki elküldte a személyi igazolvány stb fotóját, ő intézi az egészet, de párom nem tudja a cég nevét, annyit tud, hogy magyar cég. Ketten akarnak menni, a férfi autójával, magyarok nem lesznek csak németek, ő beszéli a nyelvet, párom egy szót sem tud németül.
Ti mit tennétek a helyembe, engednétek? Félek hogy atverés.
Hiába mondom páromnak, kérdezze meg a cég nevét, de nem kérdezi, vakon megbízik abba az emberbe.
Be van kattanva hogy menni akar, hogy lakást tudjunk venni. De nekem nincs jó érzésem egyáltalán.
Nem tudom mit csináljak, én nagyon félek, itthagyna a 3 éves kislányunkkal menne a vak világba egy idegennel.
Azt mondja mit veszíthet
"de párom nem tudja a cég nevét, annyit tud, hogy magyar cég."
Hát, pedig minimum a cég nevét meg kéne tudni, hogy utána lehessen nézni.
Párodnak meg megmondhatod, hogy volt olyan - talán épp itt a Gyakorin kért segítséget, mit tegyen - hogy a férj kiment dolgozni, a pénz lényegesen kevesebb volt, mint amit ígértek, a szálláson egy csomóan voltak, a végén a feleségnek kölcsönt kellett felvenni, hogy ki tudjon menni egy ismerősével (akinek meg volt autója) hogy hazahozza a férjét, mert pénze sem volt :-(
Meg van ismerősöm, aki viszont igen jól járt a németországi munkával - de Ő meg nem bírta hosszútávon, a család és a gyerekek nélkül.
Külföldre menjen, ha beszéli a nyelvet, és tud konkrétan a munkaadóval kommunikálni!
Magyar közvetítőktől a Jóisten óvjon.... Le fogják húzni.
Annyit tudunk, hogy 1.200.000 et fognak fizetni havonta, ha hétvégén bemegy akkor dupla pénz, a fele fizetését kártyára kapja a másikat kpbe és havonta lesz kifizetés.
Én nekem fogalmam sincsen, hogy működnek ezek a külföldi munkák.
Mondtam neki, hogy mi lesz ha a munkahelyen egy német valamit mond neki, hogy fogja megérteni? Azt mondta google fordító. 🤦♀️
Én már olyan szinten ideges vagyok, hogy reggel rosszul lettem indulás előtt, nem tudtam menni dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!