Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldi munka, engedjem vagy...

Külföldi munka, engedjem vagy nem?

Figyelt kérdés

Párom a fejébe vette, hogy ki akar menni Németországba dolgozni (hegeszteni) . A jelenlegi munkahelyén az egyik munkatársának a haverja intézi, akit nem ismer, sosem találkoztak, csak Messengeren beszélnek pár napja. Neki elküldte a személyi igazolvány stb fotóját, ő intézi az egészet, de párom nem tudja a cég nevét, annyit tud, hogy magyar cég. Ketten akarnak menni, a férfi autójával, magyarok nem lesznek csak németek, ő beszéli a nyelvet, párom egy szót sem tud németül.

Ti mit tennétek a helyembe, engednétek? Félek hogy atverés.

Hiába mondom páromnak, kérdezze meg a cég nevét, de nem kérdezi, vakon megbízik abba az emberbe.

Be van kattanva hogy menni akar, hogy lakást tudjunk venni. De nekem nincs jó érzésem egyáltalán.

2022. febr. 23. 11:34
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom, hogy kamu e ennyiből, de az biztos, hogy senkinek nem küldök fotót a hivatalos okmányaimról. Reméljük nem lesz baj belőle.
2022. febr. 23. 11:38
 2/43 anonim ***** válasza:
100%
Ebből nem sok jó fog kisülni...
2022. febr. 23. 11:57
 3/43 A kérdező kommentje:

Nem tudom mit csináljak, én nagyon félek, itthagyna a 3 éves kislányunkkal menne a vak világba egy idegennel.

Azt mondja mit veszíthet

2022. febr. 23. 12:07
 4/43 anonim ***** válasza:
74%
Hát nem normális..
2022. febr. 23. 12:10
 5/43 anonim ***** válasza:
90%

"de párom nem tudja a cég nevét, annyit tud, hogy magyar cég."

Hát, pedig minimum a cég nevét meg kéne tudni, hogy utána lehessen nézni.

Párodnak meg megmondhatod, hogy volt olyan - talán épp itt a Gyakorin kért segítséget, mit tegyen - hogy a férj kiment dolgozni, a pénz lényegesen kevesebb volt, mint amit ígértek, a szálláson egy csomóan voltak, a végén a feleségnek kölcsönt kellett felvenni, hogy ki tudjon menni egy ismerősével (akinek meg volt autója) hogy hazahozza a férjét, mert pénze sem volt :-(

Meg van ismerősöm, aki viszont igen jól járt a németországi munkával - de Ő meg nem bírta hosszútávon, a család és a gyerekek nélkül.

2022. febr. 23. 12:10
 6/43 anonim ***** válasza:
100%
Milyen állás lehet az, ahol a cég nevét sem lehet megadni? Ilyen nincs..egyértelmű hogy átverés.
2022. febr. 23. 12:11
 7/43 anonim ***** válasza:
90%

Külföldre menjen, ha beszéli a nyelvet, és tud konkrétan a munkaadóval kommunikálni!

Magyar közvetítőktől a Jóisten óvjon.... Le fogják húzni.

2022. febr. 23. 12:13
 8/43 A kérdező kommentje:

Annyit tudunk, hogy 1.200.000 et fognak fizetni havonta, ha hétvégén bemegy akkor dupla pénz, a fele fizetését kártyára kapja a másikat kpbe és havonta lesz kifizetés.

Én nekem fogalmam sincsen, hogy működnek ezek a külföldi munkák.

Mondtam neki, hogy mi lesz ha a munkahelyen egy német valamit mond neki, hogy fogja megérteni? Azt mondta google fordító. 🤦‍♀️

Én már olyan szinten ideges vagyok, hogy reggel rosszul lettem indulás előtt, nem tudtam menni dolgozni.

2022. febr. 23. 12:16
 9/43 A kérdező kommentje:
A legrosszannat le se mertem írni, nincs olyan minősítése, és annak az embernek valami ismerőse fog neki nyomtatni ki 50 ezerért.
2022. febr. 23. 12:20
 10/43 A kérdező kommentje:
Legrosszabbat*
2022. febr. 23. 12:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!