Külföldi munkavállalás, de Magyarországról home office?
EU-n kívül kell work permit ha alkalmazottként dolgozol. Szóval USA elég macerás. Az IT eszközöket sem nagyon küldik ki tengerentúlra és a hardveres problémák megoldása is nehézkes.
Vállalkozóként más a helyzet. De ott pl az eszközeid sajátok. Ami szintén nem előnyös a security/compliance miatt.
Szerintem próbálkozz EU-n belül. Németország, Hollandia, Finnország, stb. Elég jó fizetések vannak a hazaihoz képest.
Amerkába katázni? Egy itthoni fizuval sem nagy ügy megtölteni a kedvezményes összeghatárt. Egy szarabb tech szektor fizetés is $50k fölött van. Azt még csak-csak meg éri katával, de többet nem igazán.
Jogos, amit írtok, hogy EU-n belül is van sok lehetőség és nem kell USA-ba menni, jóval drágább a repjegy és a szállás is ott. Nézegettem egyébként EU-n belül is hasonló melókat, de sok helyen pl a helyi nyelv ismeretét kérték, de biztosan ki lehet kerülni több cégnél.
Egyébként van ahol nem adnak laptopot és remote desktopról/távoli asztalról kell bejelentkezni a saját gépedről.
De akkor ezek szerint jól értem, hogy abszolút semmi akadály EU-n belül, megpályázom az állást, aláírom a szerződést, kirepülök átvenni a laptopot/szerződést és lényegében kész, csak le kell tisztázni, hogy home officeból dolgozom.
4: ha adott feltételek fennállnak, nem számít bújtatott foglalkoztatásnak. Pl saját eszköz, egyéni időbeosztás miegymás.
3: Még a büntetőadóval is jobban megérte neki, mint itthon.
6.
3-as vagyok. Ezt a választ biztos nekem címezted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!