Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan kell felmondani?

Hogyan kell felmondani?

Figyelt kérdés

Nekem kell kinyomtatott papírt bevinnem és azt oda adnom a főnöknek és közbe megindokolni hogy miért? Vagy elég ha oda megyek és mondom hogy közös megegyezéssel szeretnék felmondani?

Lényeg hogy közös megegyezéssel akarok, igazából az se baj ha le kell dolgozni utána napokat, bár nem tudom milyennek lennének velem a többiek.

Az egyik kolléga miatt akarok főként. Felettem áll és folyton azzal jön hogy én többet kapok mint a többi dolgozó mert 25 év alatti vagyok, de gyerek nélkül, szóval mindenki más kapott gyerekek után pénzt de az ugye nem látszik a fizetési lapon. Rosszul esik hogy beleköt sűrűn. Másrészt szeretnék valami újat kiprobalni.

3 év után hány napot kell ledolgozni ? Azt mindig kérik vagy ahogy mondom h fel szeretnék mondani attól a naptól kezdve nem is kell ott lennem ?egyáltalán nem tudom hogy működik ez, sose mondtam még fel.

Még nincs kilátásban új munka. Ahogy felmondanék egyből jelentkeznem kell a munkaügynél vagy van pár nap amíg nem kell és addig ha felvesznek akkor folytatódik a munkás éveim ?

Mert most 3 év után 3 hónapot kapnék, nem ? De ha már az első hónapba sikerülne új munka akkor újból kezdődik a ledolgozott év és akkor majd csak azután kapok munkanélkülit 1 év 1 hónap?! Ez csak azért érdekel mert ha az új hely rossz lenne akkor ha onnan felmondanék nem kapnék már semmilyen pénzt és félek hogy rosszul járok...

De a fő lényeg hogy hogyan kell felmondani? :) Ha írni kell kérelmet abba mi szerepeljen ?

Neten nagyon hivatalos formátumban találtam, olyanokat mint amiket már a munkáltató adna ... Nekem elég lenne ha csak annyi lenne rajta hogy Szeretnék közös megegyezéssel felmondani . Nevem , alá írás?? Valami megszolitassal ?

Segítsetek:)

Egyébként cél még hogy ismét 8 órás munkahelyet találják, több fizum legyen , ( 25 év alattit nem sokáig kapom és kevesebb órában is vagyok mint 8)

2022. febr. 22. 08:56
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Tegnap még elszántabb voltam, akkor nagyon is ott akartam hagyni a helyett . Engem kezdtek el szidni és szinte kiabálni hogy én milyen vagyok. Miközben vagyok ugyanolyan mint a többiek, nem teszek én se kevesebbet.

Nem akarom eltürni ezt...

2022. febr. 22. 08:59
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ugyanannyi fizetést kapsz, mint a 25 év felettiek. Te is álomvilágban élsz és a kollégád sem okos éppenséggel.
2022. febr. 22. 09:08
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Első körben menj oda, hogy szeretnél felmondani. Elmondod tisztségesen, hogy miért.

Ha van rá lehetőség, lehet áthelyeznek, ha nincs, akkor is meg fogja érteni a főnök. Utána ha kis cég, akkor megmondja, hogy milyen papírt kell kitölteni (lehet ki is nyomtatja). Ha nagyobb, akkor elküld a HR-re, ahol ismét elmondod a sztorit és kitöltitek a papírt. Én eddig 2 helyen mondtam fel, mindenhol megmondtam az okot, normálisan fogadták és semmit nem kellett csinálnom, csak ellenőrizni és aláírni.

2022. febr. 22. 09:09
 4/11 anonim ***** válasza:
92%

A felmondást hivatalosan nem kell indokolni. Nemszükséges nyomtatott papíron, akár kézzel írott is lehet, de mindig történjen írásban 2 példányban. Egy aláírt marad nálad 1 náluk.

A te helyzetedben az a gond, hogy a csökkent értelmi képességű felettesed nem képes felfogni, hogy a kormány döntött így, és szimplán irigy. Ha amúgy más problémád nem lenne, akkor inkább elmennék első körben a főnökötökhöz, hogy elmondjam mi a szitu. Aztán ha nem csinál semmit, akkor felmondanék. A felmondási idő megegyezés kérdése. Van hogy elengedik teljesen, vagy hogy le kell dolgozni az egészet vagy csak egy részét.

2022. febr. 22. 09:32
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt ne mondd hogy b-szogatnak, inkabb azt mondd hogy találtál másik helyet
2022. febr. 22. 10:47
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"De a fő lényeg hogy hogyan kell felmondani? :) Ha írni kell kérelmet abba mi szerepeljen ?"

A felmondás nem kérelem, hanem egyoldalú jognyilatkozat. Ez annyit jelent, hogy nem kell a másik fél hozzájárulása, a felmondás közlésével az joghatást vált ki.

Nincs kötött formája, akár kockás papíron, kézzel írva is teljesen megfelelő. A dolgozó a HATÁROZATLAN idejű felmondását nem köteles megindokolni. Ha nem vagy köteles, ne is tedd meg! Legalábbis írásba ne! A felmondást két egyező példányban írod meg, az egyiket átadod a munkáltatónak, a nálad maradó példányon pedig dátummal ellátva átveteted. A dátumnak azért van jelentősége (mikor vették át), mert másnaptól indul a felmondási idő. A felmondási időt a munkaszerződésed tartalmazza. Ha nem tértek rá ki külön a szerződésben, akkor a törvény szerinti 30 nap (naptári nap). Kérésedre a munkáltató eltekinthet a felmondási idő letöltésétől, vagy magától a felmondási időtől is. A második annyit jelent, hogy ha belemegy, akkor abban az időpontban szűnik meg a munkaviszonyod, amilyen időpontot megadtál a munkáltatónak. De ez rá nézve nem kötelező. Tehát vagy belemegy, vagy nem. Ha nem, akkor 30 napig van munkavégzési kötelezettséged még a cégnél. Ez a 30 napos felmondás letelhet bármivel. Akár munkával, akár keresőképtelenséggel, akár szabadsággal. Semmi nem hosszabbítja meg, a meghatározott idő elteltével letelik, és az utolsó napjával megszűnik a munkaviszonyod.

A közös megegyezéses munkaviszony megszüntetés nem FELMONDÁS kategória. Az nem felmondás. Az a munkaviszony közös megegyezésen alapuló megszüntetése. Mindkét fél beleegyezése szükséges, és tulajdonképpen abban egyeztek meg, amiben csak akartok. Nincs korlát.

"Mert most 3 év után 3 hónapot kapnék, nem ? De ha már az első hónapba sikerülne új munka akkor újból kezdődik a ledolgozott év és akkor majd csak azután kapok munkanélkülit 1 év 1 hónap?! Ez csak azért érdekel mert ha az új hely rossz lenne akkor ha onnan felmondanék nem kapnék már semmilyen pénzt és félek hogy rosszul járok..."

Nem. Ha az álláskeresési járadék igénylését közvetlenül megelőző 3 évben legalább 900 napnyi jogosultsági idővel rendelkezel, akkor 90 napig jár az ellátás. Neked 3 teljes év esetén 1095 nap jogosító időd már van, tehát a maximum 90 napra jogosult leszel, ha igényled.

"Ahogy felmondanék egyből jelentkeznem kell a munkaügynél vagy van pár nap amíg nem kell és addig ha felvesznek akkor folytatódik a munkás éveim ?"

Egy ellátás igénybevétele nem kötelező. Ha nem kérvényezed, nyilván nem fut utánad senki, hogy az álláskeresési járadék Neked jár.

Viszont én kérném a helyedben, mert ha nincs hirtelen másik állás, ez is egyfajta bevétel. Ha 90 napra megállapítják a jogosultságod az ellátásra, és nem használod fel a teljeset, mert előbb találsz munkát, akkor vagy egy összegben kéred az ellátás többi részének kifizetését, vagy tartalékolod a fel nem használt napokat arra, ha a következő állás mégsem jönne be Neked, kapod továbbra is az ellátást fel nem használt részét.

Egy felmondás borzasztóan egyszerű:

Cég neve, címe

Alulírott Buga Jakab (személyes adataid) az Önöknél X. Y. naptól fennálló munkaviszonyomat a mai nappal felmondom.

Dátum, aláírod.

Ha hiszed, ha nem, ennyi az egész.

Joghatást a felmondás akkor vált ki, amikor a munkáltatóval azt közlöd (írásban átadod neki). Ez teljesen független attól, hogy a felmondást már 2 hónappal azelőtt papírra vetetted vagy sem. Az a lényeg, hogy mikor közölted azt a munkáltatóval.

2022. febr. 24. 05:35
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, utolsó hozzászolonak meg nagyon is ,mindent leírtál ami érdekel:)

Nagyon felmérgelt az ami volt ,de nem merek még felmondani .. Nem tudom mit dolgoznék ezután

2022. febr. 24. 22:00
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
És?
2022. febr. 24. 22:08
 9/11 anonim ***** válasza:
69%
Ha a munkaval nincs bajod akkor egy ember miatt nem erdemes felmondani foleg ugy hogy nincs masik munkad
2022. febr. 25. 05:19
 10/11 anonim ***** válasza:
74%
Solva
2022. febr. 25. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!