Miért nem találok munkát gazdálkodás-menedzsment diplomával?
Tavaly nyáron végeztem, azóta keresek munkát de reménytelen. Pár hónapig dolgoztam gyárban szalagos munkát de próbaidő lejártakor kirúgtak..teljesen elment már az életkedvem is..
Székesfehérvár környéke amúgy.
16-ossal értek egyet!
Csodálom, hogy felvettek a gyárba, így diplomával. Rögtön láthatták rajtad, hogy alulmotivált leszel, ne is csodálkozz, ha elküldtek.
Nem jobb egy beosztott könyvelői vagy pénzügyes állás? Valami nem stimmelhet veled, ha ott Szfvár körnékén nem tudsz semmit találni.... Az egyik legjobban fejlődő város, tele van multival!
Mindenképpen kellene alapdiploma mellé egy mesterdiploma.
Én is GM-en végeztem, de ez csak az alapozás. Ez csak a kezdet. Kell a mester közgazdaság területén, de ezt az egyetemen is elmondták. Illetve, elengedhetettlen a nyelvtudás. Specializálni kell magad.
Látom már mindenki kitárgyalta, hogy a GM-es diploma semmit sem ér és hogy tanulj ki mellette valami mást, de ezt nem szabad ezt elhinni. Én is Székesfehérvári vagyok, ugyanezzel a diplomával és pont hogy az a tapasztalatom, hogy vannak itt állás lehetőségek és be is hívnak interjúra, a probléma általában az szokott lenni, hogy PÁLYAKEZDŐ vagy.
Tehát a munkáltatók pont hogy nem akarják kifizetni neked azt a pénzt amit kérsz. Gondolom már te is észrevetted, hogy az adott területen szerzett tapasztalat mindenhol előnyt jelent. Vagy akár még az is lehet, hogy kétségbeesésedben túl alacsonyan árazod be magadat és azért nem kellesz. Tehát, hogy erre konkrét példát mondjak, ami velem esett meg, hogy beszerzői pozira hívtak be állás interjúra, viszont 400 k bruttó bérigényem miatt már nem kellettem, mivel volt más aki ugyanennyi tapasztalttal kevesebb volt a bérigénye, ugyanezzel a diplomával.
Legalábbis azok alapján, amiket leírtál én erre gyanakszom, amennyiben tényleg a valóságot tükrözi. Meg a CV-t is nézesd meg mindenképpen valaki mással is, mert azért az eléggé red flaggish ha már tavaly nyár óta próbálkozol. Illetve mindenképp fontold meg azt is, amit itt előttem is írt valaki, hogy ne csak Székesfehérváron próbálkozz, hanem Budapesten, Veszprém stb. Nem tudom kérdező van-e jogosítványod, valamint autó amit vezethetsz, de azért ezeket is meg kellene fontolnod, mivel így könnyebb lehet az ingázás is, ha arra kerülne a sor. Semmiképp ne add fel a dolgot, amint felvettek az első munkahelyedre és szerzel 1-2 év tapasztalatot már sokkal könnyebb lesz ezzel diplomával az állás keresés és viszonylag elfogadhatóan fogsz vele keresni is. Persze sosem árt képezni magadat, nyugodtan fontolóra veheted bármilyen más szakma kitanulását, alapképzést, mesterképzést stb, de ami a legfontosabb az az, hogy legyen legalább 1-2 év tapasztalatod, mert csak a hiányszakmákban lehet tapasztalat nélkül gyorsan elhelyezkedni.
Nincs semmi valamennyire is épkézláb gyakornoki tapasztalatod egyáltalán?
A gazdmen diplomarol annyit, hogy én is el tudtam helyezkedni vele rögtön (szakmában), mint ahogy az összes általam ismert évfolyamtársam is.
A kulcs az, amit nem tudok elégszer ismételni, hogy jo gyakornoki helyet kell szerezni. Én is lehúztam egy évet gyakornokként egy cégnél (stratégiai beszerzés, nem fénymásolás), aztán at is vettek másik osztályra mire megszűnt a hallgatói jogviszonyom. Ez a tanács nyilván a kérdezőt mar nem segíti, de attól még így van.
De ha nulla tapasztalatod van és csak a környéken nézelődsz, akkor tényleg nem lesz egyszerű munkát találnod. Érdemes lenne Budapesten nézned, és az első 1-2 évben befektetned a plusz energiát az utazásba. Én is 2-3 even keresztül utaztam napi több mint 3 órát, és abszolút megérte.
Mondjuk az tény hogy Fehérváron inkább műszaki jellegű állásokból van dögivel, de látok pár gazdasági jellegűt is...
Közvetlen nem írtál cégeknek hogy lenne-e számodra valami?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!