Gazdálkodási és menedzsment diplomával lehet az ember elemző pl. a jegybanknál? Vagy itt már elvárják a közgázosabb diplomát, mint az AK?
Igaz, de főként a matematikusokat szeretik.
Gondolom, amennyit kínálnak, annyiért nem találnak értelmes munkaerőt, mert az adott matematikus inkább elmegy a multihoz jóval magasabb fizetésért.
Elemzői pozícióban a matematikusok a legjobbak, de minőséget meg kell fizetni.
Ha Corvinus vagy Bme-s diplomád van sztem fix, h behívnak
Bár én a többivel is próbálkoznék, sose tudni
Olyan szar a fizetés az MNB-nél? Azt hittem az egy komoly munkahely
Amennyire tudom, teljesen in-line van a versenyszektorral, cserében a belépő pozira, msc-t kérnek,
sokszor, szakmailag sokszor eltolódik a gagyi kategóriába a dolog, illetve a tényleg lényeges dolgokat, pedig tanácsadó cégektől "kérdezik" meg.
Ha teheted kerüld, hidd el ennél, sokszor mèg tier3 blackrock irodában is értelmesebb dolgokat csinálhatsz.
Szerintem a jegybankban dolgozni szakmailag sokkal komolyabb feladat, mint aktákat tologatni egy SSC-ben.
A monetáris politika kezelésében való részvételemmel az egész ország jólétéhez hozzájárulhatok és a társadalom hasznos tagja lehetek.
Most politikától függetlenül, de ehhez a monetáris, jegybanki politikához, ki adja a nevét, bárki aki igényes a szakmai karrierjére?
Ez, ha külföldre akarsz utána menni, nagyon is számíthat.
Fontos kérdésekben, vannak zsíros tanácsadási szerződések a Rothschild & Co és BCG-vel. Monetáris döntéseket a monetáris tanács hozza, ahol szakmailag 2 elfogadható ember (phd, kutatói tapasztalat, usa tőzsdei tapasztalat) van jelenleg, többi zs kategóriás politikai kinevezett.
Na most, ez a tanács hoz döntést, ahol a te szavad semmit sem ér, mert ha politika diktál valamit a szakma ellenében, akkor is biztosított marad, hogy a hülyeséget is megszavazzák.
Erre nagyon konkrét példák is vannak jelenleg.
Ezt most tényleg nem bántásból, de ilyen mentalitással by chance egy tier 3 Blackrock irodába be se engednének, illetve indokolatlan prekoncepcióid vannak.
Ha tényleg monetáris területen szeretnél karriert csinálni, akkor a valamilyen külföldi egyetem, utána, pedig valamilyen tanácsadó cégnél/alapkezelőnél kezdj karriert csinálni.
Végére egy kis összehasonlítás:
Két mnb board member kvalitásai, akik egyébként tényleg oda is valók.
Marx Károly Egyetem, üzletkötő, ensz, állami szektor, különböző gazdaságdiplomáciai feladatok |oké ez még elmegy|
Marx Károly egyetem, hitel előadó a kommunista rendszerben, utána usa-ban dolgozott, majd itthon volt kereskedelmi bankok regionális vezetője, egyetemi tanár, tök oké.
Ez volt a két legjobb.
Most hasonlítsd össze két random választott FED board memberrel:
Harvard PhD, MIT professzor, mellette McKinsey-nél dolgozott, jelentős, elismert publikációk, Brookings Institute.
Utána jött 12 év, államigazgatás: külső válságkezelésre vonatkozó lehetőségeket dolgozott ki.
Ez után lett board member.
Másik:
Berkeley applied economics, majd Washington PhD, Boston Consulting Group-nál kezdett dolgozni, közben professzor lett az Indianai Egyetemen, utána tanított a Bonn Egyetemen.
2009-ben csatlakozott a FED kutatóintézetéhez, majd lépkedett fel a létre fokain, amíg executive director nem lett, közben tanított és folytatta a publikálást, majd 2019-ben lett board member.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!