Milyen munkákkal lehet jól keresni?
Sziasztok ! 23 éves nő vagyok, a családom anyagi helyzete sajnos nem jó, jelenleg albérletben lakom, dolgozom 17 éves korom óta.
Nagyon szeretnek egyszer egy saját lakást venni (leginkább 30-40 éves korom között), de sajnos az anyagi helyzetem ezt nem teszi lehetővé.
Fordítanak/tolmácsnak tanulok, emellett diakmunkaskent berszamfejtokent dolgozom.
Az egyetem után szeretnek több képzést is elvégezni, többek között a mérlegképes konyveloit is, mert közgazdasági szakgimnaizumba jartam és ez is régóta érdekel.
Milyen képzéseket tudnátok ajánlani még, amikkel esetleg jól lehetne keresni?
Köszönöm a válaszokat!
LoL, azért így más a helyzet, hogy japánul és kínaiul is tudsz.
Csomó cég keres budapesti irodába, kínai+angolul beszélőket, a diploma teljesen mindegy, ezek jellemzően cfs, sales, cr, de vannak más munkák is, amikben preferáltan közgazdászokat keresnek, de egyáltalán nem alapfeltétel, a tolmács diplomád tökéletes lesz.
Kiemelném a sourcingot, érdemes ebbe az irányban is nézegetned.
Kezdj el mozogni olyan körben, ahol tudod hasznosítani vagy a japánt vagy a kínait, majd a cégnél megtanulsz mindent, esetleg később tanulsz valamit levelezőn.
Ha ügyesen csinálod, majdnem lehetetlen 5 év tapasztalattal 700 nettó alatt keresni, ilyen nyelvtudással.
Még előzőhöz annyit, hogy már diakként is van esélyed gyakornokként/juniorként ilyen helyeken elhelyezkedni.
LV (louis vutton), Nokia, Huawei, ezek folyton keresnek kínaival/japánnal + angollal embereket, budapesti irodába.
Kedves utolsó !
Köszönöm, ezt nem tudtam. Az a helyzet, hogy sokan gondoljak azt, könnyű ezekkel a nyelvekkel elhelyezkedni itthon, pedig valójában nem. Ezekhez a cégekhez csak úgy küldjek be egy oneletrajzot vagy egy általuk hirdetett allaslehetosegre ? Mert ez utóbbit tényleg nem talaltam, pedig kerestem.
Junior pozikat láttam hirdetve linkedinen, arra nyugodtan adhatsz be pályázatot, mert főleg ilyen nyelvi specifikàciónál, van esélyed bejutni.
Azt aláírom, hogy csak Japánnal tényleg nehéz, de a kínai az nagy value (szerintem).
Ahogy kiveszem a szavaid, nincs nagyon kapcsolati tőkéd, szóval amit én csinálnék:
körbenèznék első körben, milyen cégek hirdetnek egyáltalán budapestre ilyen nyelvvel bàrmilyen pozit, utána beregisztrálnék linkedinre, és az adott cègekhez megkeresném a recruitereket/hr-t és megpróbálnám felvenni a kapcsolatot/tanácsot kérni/megkérdezni, hogy van-e open pozi amik a kvalifikàciódnak megfelel/ha nincs bekuldheted-e a cv-d, ilyesmik.
Nekem volt tényleg nagyon jó kapcsolati tőkém, én kb. négy éve voltam pályakezdő, de írtam több embernek is LinkedIn-en, nagyon segítőkészek voltak, ne hagyd el, mert szerintem nagyon jó lehetőség.
Köszönöm szépen 14-es,utána nezek majd mindenképp !
Nem igazán van kapcsolati tokem, ezt jól látod. Egy barátom van, aki a sonynal dolgozik, de ott jelenleg nincs meghirdetve semmilyen pozíció, es oda csak úgy nem tudok oneletrajzot sem beküldeni.
Huaweihez most ment el egy kollegám mert tud kínaiul. Amit csinálni kell ahhoz nem ért, de könnyebb abba betanítani mint a nyelvet megtanítani.
Fizetése br 700 körül van.
Szerintem ez is lehet egy jó irány.
Ha véletlen pécsi vagy (vagy pedig mobilis), akkor itt egy opció:
Érdemes a 3 idegen nyelvedet hasznosítani.
Leginkább budapesti SSC -ben tudod kihasználni.
Nagyon sok munkakörbe betanítanak még akkor is ha előtte semmi közöd sem volt hozzá mert a szakmai tudást át tudják adni.
K
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!