Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha az alkalmazott közgazdaságt...

Ha az alkalmazott közgazdaságtan nagyon elismert szak, miért tartják sokan büfészaknak a közgazdálkodás és közpolitika mestert, amikor ez a szak az AK-ra épül?

Figyelt kérdés
Teljes kreditértékkel az alkalmazott közgazdaságtant számítják be.

2022. febr. 14. 21:43
 1/6 anonim ***** válasza:
74%

Pontosan kik tartják büfészaknak?

Kik azok?

Kérem a forrást, bizonyítsd.

2022. febr. 15. 00:42
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Ne sértődj meg, mert csak a kérdésre válaszolok: alapjában véve a gazdászokból túlképzés van és minden második fiatal gazdász vagy közgazdász akar lenni. A legtöbben abban a tévhitben vannak, hogy ők majd egyetem után beülnek egy irodába és főnökök lesznek (menedzserek, vezetők, termelésirányítók, stb).

Ez a tévhit, hogy minden gazdász vezető beosztású és milliomos ahhoz vezet, hogy a fiatalok ezrével mennek gazdasági képzésekre, majd egyetem után szembesülnek vele, hogy hatalmas a túlképzés. A kezdő bérek sok esetben nettó 200 ezer körül mozognak. Persze innen ki lehet törni: mindössze nyelveket kell beszélni és jó szakembernek kell lenni.

Mivel ezzel nagy általánosságban jellemezhetőek a gazdász képzések, itt jönnek a laikusok: egy kívülálló nem tesz különbséget közgazdász, pénzügy számvitel, gazdálkodás menedzsment, közpolitika, master of business és bármi más szak között. Neki ez "GTK=büfé szak".

Persze más kérdés, hogy sok szak esetén van alapja ennek a feltételezésnek.

2022. febr. 15. 08:05
 3/6 anonim ***** válasza:
21%
Tudom, hogy közhely, de az 5 év alatt míg egyetemre jársz már simán felfuttathatsz egy burkoló vállalkozást. Ebből neked kb 1 évet kell burkoldnod.
2022. febr. 15. 08:20
 4/6 A kérdező kommentje:

Csakhogy ez nem GTK szak, hanem KTK szak

2022. febr. 15. 10:05
 5/6 anonim ***** válasza:
83%

Ezen az oldalon kb mindent elmondtak már büfészaknak, még az orvos, mérnök képzést is... Nem kell minden hülyének a véleményére adni. Különben bárki lehet sikeres, még egy magyar szakos is a maga területén, ha valakit az érdekel és foglalkozik vele, rendesen tanul, akkor nem büfészak. Csak annak az, aki nem veszi komolyan és alig jár be órára, de ők nem is végzik el.

A közgazdasági területen szerintem nincs büfészak, mert aki tanulás nélkül megy, az úgysem tudja elvégezni.

2022. febr. 15. 13:18
 6/6 anonim ***** válasza:
19%
jelentem, végigbuliztam a közgázt, csajoztam ezerrel. Most ssc-ben vagyok, meg vagyok elégedve mindennel. Elvégeztem a szakot, kevesebbet tanultam közben, mint gimiben.
2022. febr. 15. 13:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!