Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi az a programozói tudás,...

Mi az a programozói tudás, amivel meg lehet keresni vidéken 350-400 nettót?

Figyelt kérdés
30 éves vagyok és már unom a csóróságot. Milyen programnyelveket tanuljak, milyen szintet érjek el, és melyik képzőintézményt válasszam, hogy utána munkát is kapjak, ami érdemi fizetést ad? Sokba kerülnek ezek a tanfolyamok, úgyhogy szeretnék biztosra menni.

2022. febr. 13. 14:29
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
56%
Mar reg leirtam ezt 1 es es 12 es valaszomban... De te itt pattogsz... Egy biztos, a kritikus gondolkodast es a szoveg ertest meg tanulni kell mert igy nem nagy jovot josolok neked...
2022. febr. 14. 11:58
 22/34 A kérdező kommentje:
Leírtad és értékelem, de azért gondolom ennél egy kicsit többet is meg lehet tudni, minthogy "egyetemi anyag" és "leetcode".
2022. febr. 14. 12:02
 23/34 anonim ***** válasza:
28%
Én ugyan nem JavaScriptben kódolok, de úgy gondolom hogyha egy komplett modern, relatíve jó minőségű bemutató weboldalt össze tudsz benne rakni és jól megy az angol nyelv is, akkor egy junior pozícióra sikerrel pályázhatsz, ha az első 1-2 évben hajlandó vagy piaci ár alatt dolgozni, ameddig nem szedsz magadra annyi tudást "éles" munkakörnyezetben amivel tovább tudsz lépni.
2022. febr. 14. 12:16
 24/34 anonim ***** válasza:
31%

Én most kaptam meg elsö junior fejlesztöi állásomat Bécsben. Az átlag cég kifizet 2500€ bruttot a junioroknak, én még 2000 bruttot sem kapok. A vicces az, hogy amig vendéglátòs voltam, többet kerestem, mint most junior fejlesztöként.

És nem, nincsen ez igy rendben, de 1-2 év és ugysem ennyit fogok keresni.

Ahogy mások is irták. Ha hajlandó vagy 1-2 évig a piaci ár alatt dolgozni, akkor 5 év mulva már te diktálhatod az árakat.

Amugy meg csinálj projekteket. Nem a tudás fog eladni, hanem a projektek. Engem is a projektek adtak el és még nem is teljesen azt csinálom, amit szeretnék, mégis már most sokkal jobban élvezem, mint a vendéglátózàst.

2022. febr. 14. 17:50
 25/34 anonim ***** válasza:
azóta jutottál valamire?
2022. febr. 23. 16:33
 26/34 A kérdező kommentje:
Hogy elkezdtem egy-két oktatóvideót, később lehet veszek is tananyagot, aztán megpróbálok összehozni néhány kisebb projektet. A többi majd utána kialakul.
2022. febr. 24. 07:03
 27/34 anonim ***** válasza:
Sok sikert neked
2022. febr. 24. 08:40
 28/34 anonim válasza:

Szia,

én szintén nemrégiben kezdtem el programozást tanulni. Ami engem igazán érdekel az a frontend webfejlesztés, késóbb talán majd backend-et is tanulok majd. A 'nemrégiben' alatt azt kell érteni, hogy nagyjából egy hónapja. Először HTML-t majd CSS-t nézegettem. Ez tartott úgy 2-3 hétig. Csak nagyvonalakban. Utánna áttértem a JavaScriptre, most tartok itt. 2 hete ezzel foglalkozom szabadidőmben //értsd átlagban napi 2-3 órát foglalkozok vele.

Mindezt főiskola mellett. Így nem olyan nehéz, tekintve, hogy nem kell dolgozni járnom (... MÉG, de ha minden jól alakul, akkor márciusban már fogok). Munka + suli mellett keveseb időt tudok majd rászánni. Igazából az én célom az, hogy 2023 januárjában eljussak olyan szintre, hogy munkát tudjak vállalni ezen a téren. Tekintve, hogy sok olyan youtubert, illetve redditen is sokan írták, hogy 6 hónap alatt sikerült junior állást találniuk, ez az egy év elég reálisnak tűnik számomra. Persze azért azt is figyelmebe kell venni, hogy külföldön talán jobbak az esélyek (USA, Németország, Egyesült Királyság), mint idehaza... ez ugye megint csak az én véleményem.

Ha munka mellett becsületesen foglalkozol vele, akkor szerintem egy év alatt el lehet jutni olyan szintre, hogy junior állást találj.

A tanulás folyamán lesznek olyan napok, hogy nagyon közel kerülj ahhoz, hogy feladd az egészet, és inkább másik opciót választanál, mint a programozás. Ez rendben van, nem mindenkinek való a programozás, de nem szabad az elsö akadálynál feladni. Kitartónak kell lenni.

Először már a CSS flexboxnál és gridnél azthittem, oké nekem ennyi elég. Abbahagyom az egészet. De nem, folytattam, javascriptnél meg még csak rosszabb lett a helyzet, az sokkal bonyolultabb, mert ez már ugye programozás, míg a html és css csak leíró nyelvek.

Egyébként most rendeltem egy tankönyvet, és udemyröl vettem tananyagokat. Nagyon meg vagyok vele elégedve, nem volt kevés pénz, de reménykedem benne, hogy majd hasznát is veszem... hasznát kell, hogy vegyem.

Neked kitartást kívánok, és szerintem jó ötlet a programozás. Van már konkrét terület, hogy mi is az ahol elkezdenéd?

2022. febr. 24. 17:40
 29/34 anonim válasza:

*28-as

Azt még elfelejtettem megemlíteni, hogy teljesen más területen tanulok az egyetemen, mint az IT.

Nem szeretném abbahagyni most, mert már közel vagyok a diplomához, és ez már a 2. nekifutásom a felsőoktatásban.

2022. febr. 24. 17:47
 30/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked ezt a részletes kommentet!

Abban tudnál tanácsot adni, hogy te személy szerint melyik tananyagokat használod a HTML és CSS tudás elsajátításához?

Tényleg annyi de annyi tananyag elérhető már, hogy szerintem az információ kiszűrése az igazi nehézség. Ha tudnál nekem linkelni akár itt, akár privátban megfelelő forrást, megköszönném!

2022. febr. 24. 19:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!