Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi az a programozói tudás,...

Mi az a programozói tudás, amivel meg lehet keresni vidéken 350-400 nettót?

Figyelt kérdés
30 éves vagyok és már unom a csóróságot. Milyen programnyelveket tanuljak, milyen szintet érjek el, és melyik képzőintézményt válasszam, hogy utána munkát is kapjak, ami érdemi fizetést ad? Sokba kerülnek ezek a tanfolyamok, úgyhogy szeretnék biztosra menni.

2022. febr. 13. 14:29
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, viszont jó lenne, ha részleteket is írnátok. Tehát oké 9-es, nem kell egyetem/tanfolyam stb, de konkrétan mi az a tudás, ami már ér valamit? Például elkezdesz tanulni Pythont, nézed a videókat a neten, olvasol. Tudsz kiírni valamit, bekérni adatot, műveleteket csinálni, alap függvényeket alkotni. Ez szuper. De azért gondolom ez a gyakorlatban még édeskevés! Ezért kérdezem, hogy konkrétan milyen feladatok elvégzése, problémák megoldása, programok megírása az a szint, ahol már joggal állíthatod magadról, hogy tudsz annyit, hogy az a cégnek is érjen valamit? De ugyanez a JavaScript. Persze, HTML, CSS alapjai YouTube alapján nagyjából elsajátítod. De miket kellene tudni ahhoz, hogy azt mondjam, hogy mostmár merjek jelentkezni valahová? Mikor mondhatom el, hogy én ismerem a JavaScriptet meg valamelyik keretrendszert (Angular, React stb), hogy az érjen is valamit a munkaerőpiacon? Mert én szívesen tanulok, de látnom kell a célt, az értelmét. Mert unom már ezt a pénztelen szánalmas életet, amit élek és ha már a fiatalságom csórón telt, legalább a többi legyen jó. De ehhez látnom kell a célt, hova is tartok, illetve hogy valóban megfelelő irányba haladok-e.
2022. febr. 14. 06:20
 12/34 anonim ***** válasza:
Hackerrank, leetcode, easy feladatokat mind tudd megoldani pld pythonban es a mediumokbol is parat
2022. febr. 14. 06:26
 13/34 anonim ***** válasza:

9-es.

A gondolkodásmóddal kezdve, melyik oldalakat vagy könyveket ajánlanád?

2022. febr. 14. 06:50
 14/34 anonim ***** válasza:

Ne azért programozz, mert jol akarsz keresni. Arra vannak más szakmâk is. Sajnos egyre több olyan programozó van, aki gány munkát végez és csillagos eget keres ( de nem 2M nettót…)

Probáld ki a manapság nagyon mainstream nyelveket (python, JavaScript+html+css, java, C#, …) de ha androidos telefonod van, akkor irhatsz valamit a telefonodra is kotlinban. Sok fejlesztö kezdi a karrierjét mobil appokkal.

Aztán elkezdesz miniprojekteket gyártani, amik projektröl projektre komplikáltabbak, majd egyre nagyobb és értelmesebb projekteket gyártani, aztán valaki felfoigyel rád és alkalmazni fog.

2022. febr. 14. 08:13
 15/34 A kérdező kommentje:

De igen, azért akarok programozni, hogy jól keressek. Mi másért akarna bárki is programozni...? Nyilván ti sem csinálnátok, ha minimálbéres munka lenne. 😃 Unom már, hogy egy csóró lúzer vagyok.

Szóval projectfeladatok. Megnézem majd, köszi!

2022. febr. 14. 08:50
 16/34 anonim ***** válasza:
0%

"De igen, azért akarok programozni, hogy jól keressek. Mi másért akarna bárki is programozni...?"

Például azért, mert szereti és érdekli? Nyilván jól lehet vele keresni, de akinél ez az elsődleges szempont, az nem fog jó minőségű kódot kiadni a keze közöl.

A legtöbb igazi programozó nem azért kezd bele, mert jó pénz van belőle, hanem azért, mert érdekli és élvezi azt, ahogy a kódból valami működő program lesz. Én pl. 10 évesen kezdtem, még Commodore gépen Basic-ben, majd 12 évesen PC-n Pascalban. Nyilván nem a pénz miatt, hanem mert érdekelt. És szerintem a többség hasonlóan kezdte.

2022. febr. 14. 09:32
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

"Nyilván jól lehet vele keresni, de akinél ez az elsődleges szempont, az nem fog jó minőségű kódot kiadni a keze közöl"

Siman kiadhat jo minosegu kodot az is, akinel a penz az elsodleges szempont. Nyilvan nem a Google-nel fog keresomotort optimalizalni, a REST API irogatas meg nem tul megerolteto dolog pl.

2022. febr. 14. 09:43
 18/34 anonim ***** válasza:
78%

“ Mi másért akarna bárki is programozni...?”

Ha fele ennyit keresnék is ezt az utat választottam volna. Már akkor tetszett amikor 10-12 évesen wow szervert indítottam YouTube videó alapján és a phpmyadminban kellett mókolni.

Lehet valamit csinálni azért is mert szereted, élvezed és tudod, hogy hasznos amit csinálsz. Ezért vannak még tanárok az országban.

Viszont a nagytöbbség aki csak a pénzt keresi benne az általában már az első munka elött felsül. Ha tovább is jut, majd teleszemeteli a projekteket a saját spagetti kódjával amit késöbb más javíthat utána.

2022. febr. 14. 10:00
 19/34 anonim ***** válasza:
Amúgy IT szektoron belül van rengeteg relatív jól fizető nem programozó munkakör is. Support, ops, stb.
2022. febr. 14. 10:01
 20/34 A kérdező kommentje:

De most ne ragadjunk már le ezen, hogy a pénz miatt csinálnám. Hát a pénz a lényeg. Belefáradtam, hogy 30 évesen nincs semmim gyakorlatilag, hogy csak létezek, de nem élek, hogy nem tudom elvinni páromat egy normális nyaralásra, hogy számolgatni kell a pénzt a boltban. Belefáradtam, hogy egy lúzer vagyok. Ha otthoni laptopos munkával meg tudok keresni 400 nettót, akkor boldog leszek. Ha kell, hangyákat számolok a képernyőn. De szeretnék már végre elérni valamit. Ezért kérdezem, hogy ehhez mi kell. Mondjuk JavaScript terén milyen tudással felvenni.

Ha bárki tud konkrét példát, vagy iránymutatást, azt megköszönöm.

2022. febr. 14. 11:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!