Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Közgáz diplomával nehéz...

Közgáz diplomával nehéz "szakmai" állást találni?

Figyelt kérdés

Én azt tapasztalom, hogy a legtöbben elmennek SSC-be, HR-esnek, salesre, meg olyan pozíciókba, ahol igazából csak a papír számít. Meg a gyakornoki pozíció is olyan semmilyen. Szervezkedés, ügyintézés, ilyesmik.

De én valami olyan pozíciót akarok, ami igazi közgazdász állás, ahol ténylegesen a hard skillek számítanak és ami megadja a szakmai kiteljesedést.

2022. febr. 11. 21:44
 1/9 anonim ***** válasza:
45%

Akkor menj alkalmazott közgazdaságtan alapképzésre a Corvinusra.

Az az igazi közgáz diploma, alapképzés.

2022. febr. 11. 21:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Melyik szakos közgáz diplomával? Akármilyen GTK-s szakot értesz alatta? Mert én pl. pénzügy-számvitel diplomával elég jól tudok mindig munkát találni szakmán belül.
2022. febr. 11. 22:16
 3/9 Énnnnn válasza:
100%
Pénzügyi területen hardskillezhetsz, data science is nagyon jön föl ha a programozás is érdekel
2022. febr. 11. 23:12
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Pedig egyre inkább a soft skill irányba mennek a szakmák.

Corvinusos AK, bőven kevés ahhoz, hogy data scientist legyél.

Stratègiai szintig, az operatív lépcsőn vezet az út, vagy valami elit egyetemen (ez nem a Corvinus).

Ha már hard skilleket akarod használni, akkor matematikát vagy Gazdaság- és pénzügy- matematikai elemzés - osztatlan képzést, vagy programtervező informatikát kellene hallgatni, (Corvinus, Elte, Bme).

Ahol a kvantitatív skillek számítanak, a komolyabban vehető cégek Phd nélkül gyakran nem is állnak szóba veled.

2022. febr. 12. 00:46
 5/9 anonim ***** válasza:
19%
Közgazdaság ott létezik ahol van köztőke is! De idehaza csak magánmilliárdosok vannak akik lekulázzák, hogy te mit cumiztál meg izzadtál a Corvinuson! A törvény úgyis úgy alakul, ahogy "megrendelik" ezért "rendelet" ...
2022. febr. 12. 12:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek egyet azzal, hogy a nem szűken értelmezett közgazdász állásoknál nem lehetne szakmailag kiteljesedni. Az olyan teruletek mint amikben dolgoztam, stratégiai beszerzés, ellátási lánc menedzsment, uzletfejlesztes mind-mind sok tapasztalatot igénylő, kihívásokkal teli szakmák. A soft skillek nem azért soft skillek, mert bármely utcáról beesett ember rendelkezhet velük és el tudjak végezni helyettem a munkát.

Elenyésző azon gazdasági területek száma, ahol konkrétan az egyetemen szerzett tudás által fogsz tudni dolgozni. Msc-re jártam egy fel évet, ott is hagytam, mert vicc volt hogy alkalmazott matekon a tanár előadta hogy na ezért tanultatok integrált bsc-n, most már értelmet fog nyerni minden, aztán ugy kezdődött a feladat, ‘mint a cég menedzsere, adva van önnek a vállalata termelési függvénye, y=x+10’. El tudom képzelni, ahogy ülök a fonoki szekben, az asszisztens meg lobogtatja a kezében a cég friss kibocsátási függvényét, hogy mint tanult menedzser, integráljam már le.

2022. febr. 12. 13:37
 7/9 anonim ***** válasza:
51%

Miért akar valaki diplomával "szakmás" állásba dolgozni?

Menjen el akkor bérügyintézőnek br 260 ért, ha ezért tanult ennyit...

2022. febr. 12. 13:59
 8/9 A kérdező kommentje:

Én ezt úgy értem, hogy az ilyen pozíciókat bármilyen diplomával el lehet végezni. Pl hányan vannak, akik mondjuk jogászként vagy bölcsészként dolgoznak HR-en vagy SSC-ben.

De ezzel ellentétben ha valaki kijár egy mérnöki kart, olyan pozícióban fog dolgozni, ahol ténylegesen speciális szaktudás kell. Nekem ez hiányzik. A közgáz ezt nem adja meg.

2022. febr. 13. 17:29
 9/9 anonim ***** válasza:
De nem értem hogy ez miért probléma, miért von le a szakmaiság értékéből. Egy gazdasági területen dolgozó szakember attól, hogy a tudását és a gyakorlatát nem egyetemen szerezte, attól az még nem jelenti azt hogy egy másik random ember őt helyettesítheti a munkájában. Épp azért vannak megfizetve és elismerve például azok, akik üzleti stratégiával, tárgyalással, osztályok irányításával vagy egyéb hasonló területekkel foglalkoznak, mert ezeket nem lehet iskolában megtanulni, csak sok év tapasztalata által tudja valaki magas minőségben végezni őket. Ezek komplex és szerteágazó, nem a diploma által adott tudást igénylő állások, és ettől még nem lesznek kevesebbek, sőt.
2022. febr. 13. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!