Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres jelenleg egy...

Mennyit keres jelenleg egy általános iskolai tanár 2 diplomával 10 év szakmai gyakorlattal?

Figyelt kérdés

2018. máj. 21. 23:47
 1/9 anonim ***** válasza:
67%
Az, hogy 2 diplomája van teljesen irreleváns, ugyanannyit fog keresni, mint amelyik tanárnak 1 van. Közalkalmazotti bértábla szerint keres, keress rá. Tippre egyébként kedvezmények nélkül nettó 150 környékén lehet.
2018. máj. 22. 10:12
 2/9 anonim ***** válasza:
30%

240 nettó, nyári és téli szünetben is.

Sokat emeltek az elmúlt években.

Ha 3 gyereke van akkor jár adó kedvezmény akkor 285 nettó körül.

2018. máj. 27. 00:00
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Közel se keres ennyit 2. válaszoló, ne beszélj hülyeségeket. 240 nettót egy 20 év tapasztalattal rendelkező KÖZÉPISKOLAI tanár kap meg nagyjából. 10 éves tapasztalattal tanító ennek közelében sincs..
2018. máj. 27. 11:43
 4/9 anonim ***** válasza:
34%

Nem tanítóról volt szó a kérdésben, talán meg kéne tanulni értelmezni. Általános iskolai tanár, azaz 5-8-ig, a tanító 1-4-ig van.

Az általános iskolai tanár és a középiskolai tanár fizetése között szinte nincs különbség.

A 240 nettó az reális, ha három kiskorú gyerek van akkor 285 nettó.

2018. máj. 27. 16:18
 5/9 anonim ***** válasza:
59%

Ez nem hit kérdése, emberek... Aki hülyeségeket tud csak hozzászólni, az nem tudom minek jön ide. A pedagógus bértábla alapján kapják a bérüket a tanárok, így a kérdésre létezik objektív válasz, nem kell találgatni. :) (Megj.: a tanítók és az általános iskolai tanárok amúgy ugyanannyit keresnek a bértábla alapján.)

[link]

Ezalapján egy általános iskolai, főiskolai végzettséggel rendelkező tanár fizetése 10 év munkaviszonnyal Pedagógus 1. kategóriában bruttó 239 109 Ft (kb nettó 155 421 Ft adókedvezmények nélkül), Pedagógus 2 kategóriában 265 676 Ft (kb nettó 172 689 Ft). Ehhez jöhetnek még adott esetben az osztályfőnöki, ill. munkaközösség-vezetői pótlékok, amelyek nagyságrendileg tízezres plusszt jelentenek.

2018. máj. 27. 17:33
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Mit erőlteted a részigazságaid? Kányszerbeteg vagy, h így okoskodsz? Gyalázat amit csinálsz, személyesen már szemközt köptelek volna.

Nem szerepelt a kérdésben, h mennyi a pótlékok nélküli bér.

A bruttó 239 109 Ft az mindenféle pótlék nélkül van. Azonban a tanároknak számtalan pótlék jár.

intézményvezetői

osztályfőnöki/kollégiumban csoportvezetői

munkaközösség-vezetői

intézményvezető-helyettesi

nemzetiségi

gyógypedagógiai

nehéz körülmények között végzett munkáért járó

gyakorlati oktatás-vezetői ...stb

Ha már van nemzetiségi az osztályban valamint akármilyen enyhe diagnózissal, enyhe fogyatékos, hiperaktív, diszlekszia, diszkalkulia stb, az kb. 36ezer bruttó pluszba, a 239-hez.

Az már 278 bruttó.

Ezt szinte mindenki megkapja.

De a gyakorlati oktatás-vezetői is nagyon sokan, ami 36-73bruttó pluszban.

A benzint is térítik nekik, ha messzebbről járnak be, meg 50% utazási kedvezmény, de ez se a kérdéshez tartozik már.

Szóval 280-310 bruttó az átlag.

239 bruttó bért ostobaság nézni, mert pótlék mindenhol van. Ezt csak azért linkelted be, mert fingod nincs, de van egy ilyen beteges kényszered, h igazad legyen. De minek írsz, ha nem vagy képbe? Nem az volt a kérdés, h mennyi a pótlékok nélküli bér, hanem, h emnnyit keresnek, márpedig pótlékot minden tanár kap, mindenhol.

2018. máj. 27. 19:50
 7/9 anonim ***** válasza:
17%

Bocsánat amúgy, nem vagyok kompetens a témában és a csúnya szövegért is bocs.

Viszont az tuti, h a pótlék nagyon sok pedagógusnak jár, tanári pályán pláne, szerintem ritka, h semmi pótlékot nem kap egy tanár, pláne 10 év után, h nem tudott úgy helyezkedni...

Ez olyan mint szociális munkásoknál vagy ápolóknál, szinte nem is tudok olyat aki ne kapna pótlékot.

2018. máj. 27. 21:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ööö, szép napot Neked is, tudom, meg fogom bánni, de érdemben reagálok a kommentedre.

“(...) márpedig pótlékot minden tanár kap, mindenhol.”

Ez konkrétan nem igaz, nem tudom hol élsz te. + Bemásolom neked az ide vonatkozó jogszabályrészleteket, mert látom van egy kis fogalmi zavar néhány pótlékkal kapcsolatban...

“nemzetiségi pótlék annak (jár), aki kisebbségi nyelvű óvodában, iskolában állandó jelleggel, kötelező órájának legalább ötven százalékában kisebbségi anyanyelven nevelő, illetve nevelő és oktató munkát végez;“

“a gyógypedagógiai pótlék annak (jár), aki nevelési-oktatási intézményben testi, érzékszervi, értelmi, beszéd- vagy más fogyatékos gyermekek óvodai nevelését, iskolai nevelését és oktatását, kollégiumi nevelését vagy közoktatási intézményben a gyermekek fejlesztő felkészítését – a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleményében foglaltak szerint – végzi;“

Tehát nem igaz, hogy ha van egy nemzetiségi az osztályban, akkor már dől a lé. És az sem, hogy akármilyen enyhe fogyatékosság után jár külön pótlék (pl SNI-sek után nem jár). :)

A pótlékokról: [link]

A kérdés szerintem arra vonatkozott, hogy átlagosan mennyit keres egy általános iskolai tanár 10 év után, ezért szerintem korrekt volt a válaszom, főleg hogy a két leggyakoribb pótlékot is belevettem. De akkor nézzünk egy másik példát, hogy neked legyen igazad: Pedagógus 2 kategória + osztályfőnök + hátrányos helyzetű iskolában tanít + nemzetiségi iskolában tanít nemzetiségi nyelven + tegyük fel hogy gyógypedes pótlékot is kap; így kb bruttó 370 729 Ft-ra jön ki a fizetése, ami valóban nettó 240 körül van. De te sem gondolhatod komolyan, hogy ez az általános. :) A modorodról inkább nem nyilatkozom, de javaslom, hogy finomíts a retorikán, mert sokakat sért ez a stílus (pl engem).

2018. máj. 27. 22:51
 9/9 anonim ***** válasza:
28%-os: Ne beszélj hülyeségeket, mert teljesen járatlan vagy a témában. Egyrészt nem a pótlékokkal együtt volt a kérdés, másrészt pótlékokkal együtt is nagyon messze van a fizetésük attól, amit te írtál. 155 ezer nettóról beszélünk, ez tény, ne vetíts a hülyeségeiddel.
2018. máj. 28. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!