Diplomával alacsonyabb végzettséget igénylő munkaköröket érdemes megpályázni? Vagy egy adott szakmával teljesen más munkakörre érdemes pályázni, ha nem kérnek szakmai tapasztalatot?
De ha kérnek önéletrajzot, ahol leírom a szakmai múltat, abból kiderül, hogy kell lennie valami végzettségemnek, valami diplomának, ha olyasmi munkaköröket végeztem hellyel-közzel, amihez kellett a végzettség/diploma. És nem vesznek fel, mert gondolják, hogy fél év múlva lelépek, ha jön egy szakmaibb álláslehetőség.
Vagy másik eset, ha nem a végzettség foka a baj, hanem a szakmai tapasztalat. Hiába írják mondjuk egy adminisztrátori álláshirdetésben, hogy nem kell szakmai tapasztalat vagy csak 1-2 év kell, amint részletezem a munkaköreimet és látják, hogy csak kevés hasonló feladatot végeztem mondjuk az elmúlt 10 évben, pedig lehet, hogy megvan az egy év tapasztalat, mert 10 év alatt pl. biztos végeztem 1 évnyi adminisztratív feladatot is, de összességében több a más jellegű tapasztalatom, akkor megint bukom az egészet.
Nem tudom, mi a megoldás.
Ha nem olyan a diplomád, ami a nevedet dr-rá változtatja, akkor nyugodtan hagyd ki a CV-dből.
És Butítsd le a CV-det teljesen.
Ez egy sor a CVben, munkahely ettől eddig. Nem kell részletezni hány nyelven beszélsz és mennyi az Erdős-számod.
Rövid lesz a CV? Igen. Ez egy ilyen műfaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!