Érdemes katás vállalkozást indítani? Vagy jobb a biztosabb, alkalmazotti lét?
Figyelt kérdés
KATA-val jobban keres az ember, mint alkalmazottként. Viszont bele kell kalkulálni azt is, hogy mi lesz hosszú távon. Lehet, hogy most több a pénz, de később meg nem jár majd a nyugdíj, meg minimális szociális ellátást lehet majd igénybe venni. Meg valójában egy egyéni vállalkozás mégsem akkora nagy durranás, végülis ettől még nem leszel azon a szinten, mint egy cégtulajdonos.2022. febr. 9. 02:02
1/5 anonim válasza:
Hat attol fugg mit csinalsz. Ugyebar ott a bujtatott munkaviszony kerdese... Vannak helyzetek amikor szukseges a vallalkozas ( pld kulfoldi cegnek bedolgozas ) es vannak helyzetek amikor nem. Szerintem azt erdemes merlegelned hogy amit csinalsz azt egy cegnek csinalod vagy a munkad "el tudod adni" tobb cegnek is. Pld tanacsadas tobb helyen egyzerre
2/5 anonim válasza:
Fiatalként nekem a pénz lenne a lényeg, szóval csinálnám. Nyugdìj kérdésen 40ig nem izgulnék, akkor már talán látnám mi a tendencia, egyáltalán lesz-e. Persze ez èn vagyok, magadra hallgass.
3/5 anonim válasza:
A kettő nem zárja ki egymást.
Lehetsz alkalmazott és mellette lehet másodállású vállalkozásod.
Sőt, ezt szuneteltetheted is, max 2 évig, ha nem dolgozol benne.
4/5 anonim válasza:
"KATA-val jobban keres az ember, mint alkalmazottként."
Na ez nem igaz.
Inkább jobban keresHET. Tevékenységi körtől meg még nagyon sok egyébtől függ. Ez nem úgy működik, hogy kijelented, holnaptól KATA-s leszel és rögtön havi 800-t keresel.
5/5 anonim válasza:
Én azt tanácsolom, amit a párom is épp csinált: keress egy könyvelőt, mondd el neki hogy mik a terveid, ő felvilágosít hogy milyen vállalkozási forma lenne a kedvezőbb.
A KATA előnye szerintem, hogy tervezhető és szüneteltethető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!