A vállalkozók tényleg "szabadok"? vagy mégsem? A
vállalkozói lét jobb, mint egy alkalmazotti, megéri?
Figyelt kérdés
Nemrég azt olvastam, hogy azért jó vállalkozónak lenni, mert "szabad" az ember. Nem éppen az ellenkezője, pl hogy ő sem tud kiszakadni csak nehezen a mókuskerékből, nyaraláshoz stb? Én nem látok bele sajnos jobban ebbe a részébe, de érdekel a távoli jövőt tekintve.
kinek mi a jó. valaki képtelen vállalkozói létre. szabadság annyiban igaz, hogy te döntesz az időbeosztásodról. ugyanúgy dolgozni kell, de a felelősség is a tiéd.
2014. aug. 31. 19:23
2/5 anonim válasza:
A vállalkozóknál a szabad munkaidő, azt jelenti, hogy reggeltől estig dolgozhatsz, de ha valaki véletlenül éjjel hív, még akkor is meg kell fontolni, hogy elszalassz-e egy üzletet ezért, vagy sem.
Egyáltalán nem egyszerű ez és nem is biztos, hogy kifizetődő. Vagy bejön, vagy nem. De eleinte nagyon sok munkát bele kell fektetni, hogy utána tényleg jól élj.
2014. aug. 31. 19:45
3/5 anonim válasza:
A vállalkozók szabadok. Persze nem mindenkinek való a szabadság. Hogy a vállalkozói lét, és az ezzel járó szabadság neked jobb-e, neked megéri-e, azt csak te tudhatod.
2014. aug. 31. 21:28
4/5 anonim válasza:
Vállalkozóként az irányítás a kezedben van, míg munkavállalóként azért többnyire a munkaadónál.
Attól függ a szabadságod, hogy mit kezdesz az irányítással. Ha a napi teendőket ismételed és leragadsz az operatív részeknél, akkor kb olyan leszel, mint egy alkalmazott (talán többet keresel majd).
Ha viszont képes leszel a cégedet részben passzívvá tenni (rendszert felépíteni, ami alapján minimális beavatkozással is elmegy), akkor sokkal több időd lesz ami nagyobb mozgásteret biztosít.
2014. szept. 1. 09:22
5/5 anonim válasza:
Kinek mi a jó.. vállalkozóként sehonnan nem kapsz támogatást ha csak nem vagy kezdő és lehetőség van igénybe venni pályázatokat. Én fodrász vagyok mindent magamnak kell fizetni, havi 60 e. forint adót fizetek jobb esetben + az üzlet bérlése, rezsi, anyagköltség ( festék, sampon...) ha elromlik valami azt pótolni, kamarai ülés 5 ezer ft., és még sorolhatnám. Szabadnak valóban szabad az ember de a te döntésed melyik a kényelmesebb. Napi átlagban van amikor reggel 6-kor kezdek és van amikor este 11-kor végzek. Ünnepekkor is dolgozok mert akkor ugye általában senki sem dolgozik, nincs suli és jönnek az emberek. Szóval ezeket végig fontolóra kell venni, nem tudom milyen vállalkozást szeretnél indítani, társas vagy egy nagyobb vállalatot, mennyi tőkét szeretnél befektetni, mennyit szeretnél vele keresni és mit szeretnél elérni vele. Viszont ha van egy vállalkozásod az mellett dolgozhatsz alkalmazottként is, de ez is kinek-mi, és hogy fér bele az idejébe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!