Felmerült egy olyan lehetőség, hogy egyéni vállalkozóként dolgozzak, mint kozmetikus. Emellett alkalmazotti jogviszonyban dolgozom heti 10 órában. Ilyenkor egyéni vállalkozóként milyen költségeket kell fizetnem?
Figyelt kérdés
2014. febr. 11. 10:34
1/4 anonim válasza:
Úgy tudom heti 36 órát kell elérnie az alkalmazotti jogviszonynak ahhoz hogy ne kelljen a vállalkozásba fizetned a terheket. Így szerintem mindent ugyanúgy fizetned kell mint alap esetben. SZERINTEM.
De inkább egy könyvelőt kellene megkérdezni.
2/4 anonim válasza:
Igaza van az első válaszolónak.Csak akkor nem a vállalkozásod a fő biztosítási jogviszonyod, ha heti 36 órát elérő munkaviszonyod van. Ha ez nincs igy, akkor vagy a bérminimum után kell fizetned a járulékokat ( kb. 62700 Ft ) vagy KATA-s leszel és akkor havi 50.000
3/4 anonim válasza:
Legyél kozmetikus Angliában :), itt a havi 62700Ft helyett havi 3600Ft-ot kell fizetned kezdésnek, magyarán nincs rizikó (az éves nyereséged alapján számolsz el, nem a 10órád után, hanem az össz bevétel alapján), a többit a nyereséged után, ha meghaladja a 3,5 milliót a nyereséged, addig 0 az adó!
4/4 anonim válasza:
Előző voltam!
Elírtam: "nem a 10órád után, hanem az össz bevétel alapján" -> nem a 10órád után, hanem az össz NYERESÉG alapján
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!