A Tudományos Doktori fokozattal mennyire könnyü elhekyezkedni?
Jelenleg villamosmérnöknek tanulok és van egy PhD tervem is. Rengeteg tanár visszajelzése alapján a tervemet elfogadnák doktori munkaként. Én csak ezután szeretnék a munkaerő piacon elhelyezkedni.
Az életrajzomban a következők fognak szerepelni:
Villamosmérnöki Bsc diploma
Villamosmérnöki Msc diploma
Phd fokozat
5,5 év munkatapasztalat
TDK
Egyetemi kutatásban részvétel
Szerintetek egy ilyen életrajzzal mennyire könnyen/nehezen tudok elhelyezkedni a szakmámban?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Kitalalom: elsoeves vagy es meg akarod valtani a vilagot.
Segitek: nem ezen fog mulni.
Kedves első válaszoló! Nem első éves vagyok és nem szeretném megváltani a világot. Viszont köszönöm a felvilágosítást, hogy nem ezen múlik. Valahogyan sejtettem, hogy az állásinterjú sokkal fontosabb, hiszen itt tesztelhetnek le.
Kedves második válaszoló! A PhD-n tudtommal nem csak kutatni lehet, hanem alkotni is. A Doktori munka alappillére, hogy egy problémát tudományos módszerekkel oldok meg. Én szakmámbeli témát választottam az alkotáshoz, amiben bőven vannak ilyen problémák. A TDK szerintem beleszámít, hiszen ez is alkotói tevékenységnek számít, és ahogyan nálunk reklámozták, sokszor elhangzott az is, hogy "egy munkáltatónak a TDK-s azt a benyomást kelti, hogy az egyetemi tanulmányaink mellett időt energiát szántunk az egyéni projektünkre." A másik ami a TDK-val kapcsolatos, hogy ezt mint diplomamunka is elfogadják, ha megfelel a követelményeknek. Szerintem ezek fölött nem lehet csak úgy elsiklani, hiszen tudtommal a diplomamunka nagyon is érdekli a munkáltatók többségét. Szerintem ezeknek az alkotói része igen is érdekelheti őket, mert nem mindegy, hogy valaki hogyan is közelít meg egy feladatot, ahogyan az sem mindegy, hogy milyen módszerekkel dolgozik.
Amúgy én pont a fejlesztés és kutatási szakirányokban szeretnék elhelyezkedni, szóval a leírtak alapján hasznomra válhat a PhD.
Kedves 5. Válaszoló!
Csak egy visszacsatolásként írtam ki, hogy tényleg úgy menne-e, ahogy gondoltam.
Köszönöm mindenazoknak, akik értelmes választ adtak a kérdésemre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!