Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi értelme van Budapesten...

Mi értelme van Budapesten karriert építeni, ha vidéken sokkal könnyebb házat venni?

Figyelt kérdés

2022. febr. 5. 21:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
42%
Nekem ezért nem lett tervezve jövő magyarországra, amit pénzt összekapartam abból kint elkezdtem az életet.
2022. febr. 5. 22:24
 12/19 anonim ***** válasza:
88%

Mit ér vidéken a kertes ház, ha ott max egy egy templom, egy bolt meg egy kocsma van? Hétvégén meg ganézhatod a kertet meg az udvart.

Budapesten minden könnyebb, a karrier, ugyanazért több pénzt kapsz.

Vidéken nem tudsz csinálni semmit, minden bezár 18-kor, szombaton meg 13-kor vasárnap meg ki se nyit semmi.

Budapesten sokkal szabadabb vagy, ha este 11 kor akarsz menni vasárolni mehetsz, ha rózsaszín kicsi hátitáskát akarsz venni könnyen kapsz.

2022. febr. 5. 22:35
 13/19 anonim válasza:
96%
Házat se érdemes venni, mert minek dolgoznál évtizedeken keresztül, hogy összespórolj 20 milliót? Inkább költözz jurtába és pihenj, élvezd a madárcsicsergést, meg a patakcsobogást: https://www.youtube.com/watch?v=yDTwdG_KMbY
2022. febr. 5. 22:54
 14/19 anonim ***** válasza:
23%
En egy gyonyoru kis baranyai faluban elek, munkalehetoseg a kornyeken persze 0, szerencse hogy egy pesti cegnek dolgozom home officeban havi masfel millioert 🙂 madnak is ezt tudnam tanacsolni
2022. febr. 5. 23:18
 15/19 A kérdező kommentje:
Én megfulladok egy társasházi lakásban, nekem hiányzik az udvar meg a nagy ház. Vidéki vagyok, Bp-re jöttem fel egyetemre, de nem bírom, nem bírom ezt a nagyvárosi életet. Nem való nekem ez.
2022. febr. 6. 01:01
 16/19 anonim ***** válasza:
75%

Budapesten karriert epitettem, elmentem home officeba, azota videken elunk mar a csaladdal :)

Mindennek megvan az ideje

2022. febr. 6. 05:43
 17/19 anonim ***** válasza:
76%
Vegyél vidéken házat mellé egy kocsit és feljársz Pestre dolgozni. Te is tudod a választ a kérdésedre, akkor minek teszed fel? Úgy sem értesz azokkal egyet akik nem azt írják amit elkívánsz!
2022. febr. 6. 07:26
 18/19 anonim ***** válasza:
80%
Én pl azért maradtam Pesten, mert itt egy gyerek szignifikánsan jobb életlehetőségekkel indul, mint vidéken. Jah, meg veled ellentétben nem szédülök a betonon. Amúgy azt se gondolnám, hogy a négylakásos 50 millás, kétszintes kertes lakásom nem ér semmit, de te tudod.
2022. febr. 6. 07:41
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem Budapesten élünk, nem is ott dolgozunk, de jó a közelsége. (Közvetlen agglomeráció.)

Az csak egyetlen dolog a sok közül, hogy arányaiban az itteni fizetésünk és egy vidéki mellett nagyjából ugyanannyi idő összegyűjteni egy ház árát. Normál esetben ez max 10 év alatt megvan. És utána?

Az okaim amiért eljöttem vidékről:

1. Két mérnök szülővel a helyi kisvárost tekintve is csak annak agglomerációjába tudtunk költözni, mert a kertvárosi ingatlanárak fehérember számára ottani fizetéssel megfizethetetlenek.

2. Nincs akkora kereslet mérnökökre (én is az vagyok). Lehet találok egy munkahelyet, de onnan kell nyugdíjba mennem, mert nincs váltási lehetőség. Vagy vállalkozom és benne van, hogy belebukom, vagy pályát módosítok a megélhetés miatt akár úgy, hogy utálni fogom.

3. Úgy nőttem fel, hogy apám 180 km-re ingázott egy nagyvárosba dolgozni. Általában hét elején ment és hétvégén jött. Ebben semmi újdonság nem volt, minden második valamire való szülők gyerekei így nőttek fel. Én már akkor úgy éreztem, hogy ez nem normális, én sosem akarok így élni.

4. Minden közel van, sok a lehetőség, akár bevásárlásra, akár iskolára, akár szórakozásra, bármire és kvázi az ország közepén élünk, így bármerre indulunk kirándulni, nyaralni, nincsenek távolságok országon belül.

5. Ha megvan az ingatlanom, amiben élni szeretnék, akkor arányaiban már magasabbak a bevételeim, jobb életszínvonalon tudok itt élni, mint vidéken.

6. Nyuggerként majd dönthetünk úgy, hogy eladjuk a méregdrága ingatlanunkat, vidékre költözünk harmadannyiért és a maradékot egyfajta nyugdíjcélú megtakarításként feléljük akár, ha szükséges. Ez fordítva nem működik.

2022. febr. 6. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!