Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok fiatal, egyetem végén,...

Sok fiatal, egyetem végén, pályakezdőként hogy tud angolul (vagy akár második nyelven is) annyira, hogy pl. angol nyelven dolgozzon multinál?

Figyelt kérdés

Nyilván nem arra gondolok ahol az angol előny vagy ahol középszintű tárgyalási tudás elég.

Hanem ahol komolyabb.

Meg főleg arra, hogy papírja megvan oké, tudása is, de hogy tényleg használható munkaképes tudás.

Hogy lehet egyetem alatt megszerezni?

És akár 22-24 évesen már akár olyan állásokban kezdeni ahol a cégben belül angol a munkanyelv.

Mind a szintet nézve, mind azt, hogy gyakorlatban is használható tudás.

2022. jan. 21. 18:25
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

28-as, 29-es:

Más valaki is írta amit ti, hogy talán túlértékelem. Meg én is gondoltam már rá.

Én mindig azt gondoltam, hogy aki olyan helyen dolgozik, hogy angol a munkavégzés nyelve az folyékony, bőven felsőfok feletti angolt beszél.

Higgyétek el, a kétezres évek elején, közepén nem egy-kettő, jó képességű, jó tanuló fiatalt láttam, akik akár felsőfokú nyelvvizsgát szereztek, de ha élőben kellett megszólalni, megérteni a nyelvet, hát bajban voltak.

Mert gyakorlatban soha sehol nem használták.

És nyögtek, szenvedtek, nem értették, hogy mi van.

Szóval ezt nem értem, hogy van ahova azt írják, meg megbízható ember mondja, hogy középfokú tudás elegendő, de ez mégis többnek tűnik a számomra, mint a felsőfokú nyelvvizsga szintje.

Összehasonlítva azzal amit írtam, hogy sokan felsőfokúval is nyögnek.

2022. jan. 22. 16:57
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

A 2000-es évek és a mai világ között elég nehéz párhuzamot vonni. Akkoriban számítógép, internet nem volt minden háztartásban. Most meg mindenkinek okos telefon, saját számítógép, gyors internetelérés. Akkoriban ha valaki filmet akart nézni, elment a kölcsönzőbe és kivette a szinkronos filmet, tévében szinkronizáltak mindent, stb. Most meg a fiatalok inkább néznek eredeti nyelven sorozatok. Az internet által kinyílt a tanulási lehetőségek világa is.

A nemzetközi utazás is sokkal elérhetőbb lett. Akciósan London 6000 Ft repülővel.

Mellesleg akkoriban sok helyen fizettek ha beszéltél idegen nyelvet. Most szóba sem állnak veled ha nem beszélsz. Változik a világ, változnak a követelmények amihez vagy alkalmazkodsz vagy nem jutsz előrébb.

Lényegesen könnyebb most nyelvet tanulni és használni mint régen.

2022. jan. 22. 17:15
 33/34 anonim ***** válasza:
68%

Sorozatok, filmek, ismeretterjesztők, (youtube) videók, zenék, mémek, játékok, esetleg könyvek, tutorialok, online tanfolyamok.

A kiejtésem kb. mint a kávédarálóé, olyan, de (sok)mindent és mindenkit megértek, és vice versa.

15 éves koromban nyelvvizsgáztam (B2). Lassan 7 éve...

21F

2022. jan. 31. 12:26
 34/34 anonim ***** válasza:
100%

“ Hát elhangzanak cifra dolgok. De senkit nem érdekel, a lényeg hogy mindenki érti.”

😁🤣

Erről eszembe jutott egy pre-kovid meeting, vagy tizen voltunk, cég hivatalos nyelve angol, meg amúgy is bent ül velünk a kanadai kisfőnökünk. Kolléga elmondja a mondanivalóját, mindenki bólogat, csak én nézek ki hülyén a fejemből, mert amit mondott, az kb minden szakmai tapasztalatnak ellentmond, kezdtem megkérdőjelezni a saját tudásom (közel anyanyelvi szinten beszélek angolul), amikor a kanadai csávó megkérdezte, hogy hülye-e az illető… némi ide-oda fordítás után kiderült, hogy a prezentációt megtartó kolléga tök mást akart mondani, a többiek meg azt értették, amit mondani akart, mert mindenki ugyanolyan szarul beszélt angolul és egy elkezdte a helyeslést (a prezentáló haverja), a többi meg csordaszellemben helyeselt.

2022. jan. 31. 12:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!