Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok fiatal, egyetem végén,...

Sok fiatal, egyetem végén, pályakezdőként hogy tud angolul (vagy akár második nyelven is) annyira, hogy pl. angol nyelven dolgozzon multinál?

Figyelt kérdés

Nyilván nem arra gondolok ahol az angol előny vagy ahol középszintű tárgyalási tudás elég.

Hanem ahol komolyabb.

Meg főleg arra, hogy papírja megvan oké, tudása is, de hogy tényleg használható munkaképes tudás.

Hogy lehet egyetem alatt megszerezni?

És akár 22-24 évesen már akár olyan állásokban kezdeni ahol a cégben belül angol a munkanyelv.

Mind a szintet nézve, mind azt, hogy gyakorlatban is használható tudás.

2022. jan. 21. 18:25
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk olyan ponthatár volt egyetemi felvételinél, hogy csak az került be akinek már eleve volt nyelvvizsgája.

Tananyag jó része angolul volt úgyhogy aki nem tanulta meg a szakszavakat mind kibukott.

Koleszben sokszor együtt gyakoroltunk angolul.

Képtelenség volt angoltudás nélkül lediplomázni.

2022. jan. 21. 23:09
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Általánosban megtanul az ember egy nyelvet 8 év alatt, gimiben plusz kettőt 4 év alatt. Egyetem alatt annyi a dolga, hogy nem felejti el őket, esetleg kimegy egy félévre külföldre tanulni, vagy idegennyelvű filmeket néz, stb.

Egyetemen amúgyis rengeteg szakirodalmat olvas az ember idegen nyelven jobb esetben.

A trükk az, hogy nem egyetem alatt kell megtanulni a nyelvet, hanem előtte. Egyetemen pedig használni/szintentartani, esetleg fejleszteni.

2022. jan. 22. 08:45
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbben már oviban vagy első osztályban elkezdenek nyelvet tanulni. 15-20 év alatt bárki megtanul egy idegen nyelvet. Főleg angolul, aminek egyszerű a nyelvtana és a csapból is ez folyik.
2022. jan. 22. 10:18
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Én gimiben jutottam el középfokra, majd fősuli alatt felsőre (21 évesen végeztem), mindezt sima órákkal. Én már tini korom óta sok angol tartalmat fogyasztottam + a mai napig is. Most 29 vagyok és a jelenlegi munkahelyemen is angol a munkanyelv. Amúgy a magyar tartalmak többsége tényleg fos szerintem is, ahogy egyik válaszoló írta.
2022. jan. 22. 13:30
 25/34 A kérdező kommentje:

A kérdést lehet, hogy kicsit rosszul fogalmaztam meg, elnézést ha nem jött át a lényeg!

Nem arra gondolok, hogy középfokú vagy akár felsőfokú nyelvvizsgát tesz, mert minimum középfokút minden diplomás tett. Sokan felsőt.

Arra gondolok, hogy akik tényleg használható szinten beszélik.

Mert szerintem mindenki tudja, hogy mit jelent a papír. Rengeteg fiatal leteszi a nyelvvizsgát, de ha élőben meg kell szólalni akár kötetlenül is, hát bajban van.

Totál általános, hogy hiába van akár felsőfokúja, amikor először kell élőben használni, bizony nyög meg alig érti.

Szorgalom, iskola, tanulás, írtátok többen.

Oké, ez meg is van, így meg is lett a nyelvvizsga.

De az még nagyon nem munkaképes, gyakorlatias tudás.

Hozzá kell tenni és ezt nem írtam le a kérdésben, én már nem vagyok fiatal.

30 elmúltam.

Amikor én voltam középiskolás, az is nagy eredmény volt, hogy valakinek a nyelvvizsga meg lett.

De iskolán, magántanárok kívül az életben nem találkozott angol vagy német nyelvvel.

Egyetemi nyelvórák na az tényleg nulla volt.

Sokan írtátok, hogy már középiskolából úgy jönnek ki, ott kell megtanulni, nem egyetemen.

Igen, de azt is írtátok, hogy a jó középiskolákból. De aki nem olyanba járt?

Hát még régebben...

Egyébként később, sok év alatt egész jól megtanultam, jobban tudok mint régen, de 22-24 évesen nagyon messze voltam attól, na ma sem folyékony.

Főleg írásban tudok rendesen.

2022. jan. 22. 13:53
 26/34 anonim ***** válasza:
34%
Te kevésbé vagy jóképességű, nincs ezzel gond.
2022. jan. 22. 14:06
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

A mai globalizált világban az ember otthon a gép előtt ülve is olyan gyakorlatias nyelvtudásra tehet szert, amit régen tényleg csak úgy lehetett, ha kiköltözött az adott országba.

Ehhez képest ma naphosszat lehet külföldiekkel csetelni, beszélgetni, végtelen mennyiségű autentikus idegen nyelvű anyaghoz van hozzáférés. Elmúltak már azok az idők, amikor csak nyelvkönyvből lehetett nyelvet tanulni.

Tényleg csak azon múlik, hogy élsz-e a 21. század adta lehetőségekkel.

2022. jan. 22. 14:15
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem túlbecsülöd mások tudását. Én azt vettem észre, hogy a lényeg, hogy meg tudod e értetni magad. A férjem most egy nemzetközi csapatban dolgozik, a munkavégzés angolul megy. Hát elhangzanak cifra dolgok. De senkit nem érdekel, a lényeg hogy mindenki érti.

A leghasznosabb, ha le tudod vetkőzni a gátlásokat és az adott szókincsedből kommunikálsz úgy ahogy. Tehát ne kelljen keresni a szavakat, magyarról angolra fordítani fejben, ne gondolkozz az igeidőn és a különféle nyelvtani szabályokon, mert senkit nem érdekel.

Idővel úgyis javul a tudásod is, ha eleget használod.

2022. jan. 22. 14:15
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

25, felsőfokkal simán lehet dolgozni és hidd el sokaknak nem csak a "papír" van meg már mikor eljutnak oda, onnan meg multis környezetben akarva akaratlanul is javulni fogsz.

Persze most az állam kiszabadított sok tudatlant, akiknek nem kellett nyelv hogy megkapják a diplomát.

28-as nagy igazságot ír, én amcsikkal dolgozok és még ők is tojnak a nyelvhelyességre sokszor! Én is ejtek hibákat a mai napig, de ezt az összes munkatársamon tapasztalom. Ameddig megtudod értetni magad simán vállalható, hiába nem vagy mondjuk C2 szinten.

2022. jan. 22. 16:06
 30/34 A kérdező kommentje:

A 26-os sértegetése magát minősíti. Biztos észrevetted, hogy normális válaszok születtek nagyon nagy többségben. Te lógsz ki innen erősen.

Egyébként valószínű, hogy tényleg az van, hogy az utóbbi tíz évben is rengeteget változtak ezek a dolgok.

Meg tényleg ahogy sokan írtátok a "jobb középiskolákból kijövő emberek".

És nem az egyetemen tanulták meg, ott csak rendszeresen használták.

Amúgy amikor én jártam egyetemre, el lehetett végezni úgy jó egyetemet, hogy nem használt valaki magyar nyelven kívül mást.

Utána aki a munka során nem használta. Nyilván itt van a kutya elásva.

2022. jan. 22. 16:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!