Sok fiatal, egyetem végén, pályakezdőként hogy tud angolul (vagy akár második nyelven is) annyira, hogy pl. angol nyelven dolgozzon multinál?
Nyilván nem arra gondolok ahol az angol előny vagy ahol középszintű tárgyalási tudás elég.
Hanem ahol komolyabb.
Meg főleg arra, hogy papírja megvan oké, tudása is, de hogy tényleg használható munkaképes tudás.
Hogy lehet egyetem alatt megszerezni?
És akár 22-24 évesen már akár olyan állásokban kezdeni ahol a cégben belül angol a munkanyelv.
Mind a szintet nézve, mind azt, hogy gyakorlatban is használható tudás.
Erre van az iskola. Aztan erre jon a szorgalom. Ha megvan a nyelvtan akkor csak a szokincset kell boviteni. Nem olyan bonyolult.
En masodik nyelves heti 3-4oras angoloskent siman megtanultam a nyelvvizsga szintet.
Ha erre ragirditasz meg idot es energiat bpven meglehet a magasabb szint.
Tanulással, mit gondolsz hogy máshogy?
Ha napi szinten foglalkozik az ember a nyelvvel, egyetem alatt fel lehet fejlődni ilyen szintre (még akkor is, ha az alapfokú oktatás 12 évében nem sikerült).
Színvonalas középsulikból már 2 nyelvvizsgával jönnek ki az érettségizettek, amiből legalább az egyik felsőfokú..Onnan nem nehéz tárgyalási szintre fejleszteni egyetem alatt, sőt lehet már el is éri a diák kellő szorgalommal..
Aki pedig hozzám hasonlóan gyakorlatilag 0 nyelvoktatással jutott el egyetemig, még úgy sem volt lehetetlen. Az angol könnyű nyelv, 2 év alatt szorgalommal nagyon jól meg lehet tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!