Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok fiatal, egyetem végén,...

Sok fiatal, egyetem végén, pályakezdőként hogy tud angolul (vagy akár második nyelven is) annyira, hogy pl. angol nyelven dolgozzon multinál?

Figyelt kérdés

Nyilván nem arra gondolok ahol az angol előny vagy ahol középszintű tárgyalási tudás elég.

Hanem ahol komolyabb.

Meg főleg arra, hogy papírja megvan oké, tudása is, de hogy tényleg használható munkaképes tudás.

Hogy lehet egyetem alatt megszerezni?

És akár 22-24 évesen már akár olyan állásokban kezdeni ahol a cégben belül angol a munkanyelv.

Mind a szintet nézve, mind azt, hogy gyakorlatban is használható tudás.

2022. jan. 21. 18:25
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

10: pontosan ugyanezt teszem én most a némettel.

Mert olyan helyen dolgozom, ahol a 8 órából kb. 7 és felet angolul kommunikálunk (írásban, beszédben), és nem akarom elfelejteni a németet.

Csak a német adókon nézek filmeket, híreket, híradókat is osztrák/németet nézek. Így tkp. a szórakozásra szánt időmben is "tanulok".

2022. jan. 21. 18:55
 12/34 anonim ***** válasza:
87%

18 éves korom óta multinál dolgozok olyan pozicióban, ahol 100%-ban angolul folyik a munkavégzés. (IT, szóval nem tárgyalni kell meg ilyenek, főként külföldi IT-sokkal kell beszélni)

nem nagy cucc megtanulni ilyen szinten. játékokból tanultam amúgy.

2022. jan. 21. 18:56
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Azért ezt a "komolyabb" angol tudást nem kell túlmisztifikálni. Középiskolában (de sokan már általánosban is) tanulsz (tanártól) pár évig angolul, hogy a kiejtés meglegyen illetve az alapokat megtanuld. Utána már könnyen tudod otthon is bővíteni a tudásodat. Ha az alap kiejtés és a fő nyelvtani szabályok megvannak, utána már csak szavakat, kifejezéseket kell tanulnod. Ha középiskolában mglett az átlag középszint, akkor minden nap (értsd: minden nap, tehát minden nap) foglalkozol vele csak fél órát érettségitől diplomáig, meglepődnél ez a "kicsi" mennyit jelent.
2022. jan. 21. 19:07
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Egy ázsiai multihoz felvettek volna anno HR osztályra OV helyettesnek 23 évesen, még egyetem előtt.(Persze nem csak érettségim volt) Ehhez egy ázsiai vezetővel kellett interjúzni, ami simán ment, jól elbeszélgettünk, valamit motivációs levél is kellett, természetesen angolul.

Viszont érdekes, ha magyar emberrel kell beszélnem angolul, a mai napig nagy szenvedés az egész, nem jutnak eszembe a szavak, mintha nem is tudnék semmit. A suliban is sokszor kettes, ritkán hármas voltam. Aztán a nyelvvizsgát majdnem 100%-ra letettem, stressz hatására jól ment.

Ja és soha nem ültem le tanulni, játékok, filmek, Youtube sokat segítettek.

2022. jan. 21. 19:14
 15/34 anonim ***** válasza:
95%

Videójátékokból, filmekből.

Nehogy azt higgye bárki, hogy tankönyvből.

Igazolnak is a fenti kommentek.

2022. jan. 21. 19:46
 16/34 anonim ***** válasza:
13%
Nekem a 18 éves unokahúgom angol nyelven végzi a nemzetközi gazdálkodást. Nekem is fura, de gazdagok, biztos járt sok tanfolyamra.
2022. jan. 21. 19:59
 17/34 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom ki pontozza le a videójátékokat, meg azt aki írja, hogy neten "tanult" videókból stb., mert konkrétan én 10 évig tanultam angolul és még így se sikerült összeszedni normális tudást, maximum hebegni tudtam, meg nagyjából értettem pl. egy zene szövegét. Mindezt úgy, hogy tényleg tanultam az órákra.

Amikor meg magamtól elkezdtem angolul filmezni/olvasni/játszani rendesen felturbózta a szókincsemet és szinte észrevétlenül megtanultam.

Most már folyékonyan beszélek, írok és olvasok is.

2022. jan. 21. 20:24
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Ovi nagycsoportba járattak külön angolra és első-másodikban. Harmadiktól suliban is volt angol, akkor már nem jártam külön. Annyira előre haladtam a külön angolon az a pár év alatt, hogy soha késöbb elő nem vettem otthon angolt. Órákon írtam meg a házit is. Egyik tanárom sem szeretett, házira sokszor adták az egyest, de a tudásom megvolt és nem tudtak a dolgozatoknál négyes-ötösnél rosszabbat adni.

Szerettem játszani, mint páran említették. Magyar tutorial videók nem igen voltak, így kénytelen voltam angolul nézni. De végülis azóta se keresek semmit magyarul a neten. Ez sokat segített. Késöbb WoWozni és LoLozni is csak külföldiekkel játszottam mert kompetitívben nem találtam magyarokat. Elég sokat beszéltünk ts-en, xfire-n (discord őskori megfelelője amit csak a boomerek ismernek).

2022. jan. 21. 20:31
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

#18 lemaradt.

Illetve kanadai és orosz edzőim voltak. Egyik se beszélt magyarul, ellenben angolul elég jól.

2022. jan. 21. 20:33
 20/34 anonim ***** válasza:
98%
44 éves vagyok, de én is filmekből tanultam meg angolul rendesen, mondjuk, én még betárcsázós neten töltöttem le a Buffy-t 🤣
2022. jan. 21. 21:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!