Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egyetem mellett minél előbb...

Egyetem mellett minél előbb gyakornoki munka, vagy tanulni, amennyit csak lehet?

Figyelt kérdés

Most fogom 2. félévemet kezdeni közgazdasági alapszakon.

Az elkövetkező néhány évre vonatkozóan az alábbi dilemmát látom magam előtt:

1. opció: beleszuszakolni heti 20, vagy akár később 30 óra diákmunkát/gyakornoki munkát a hetembe, a tanulást nem túlaggódni, előadásokra nem feltétlen bejárni, 3-as 4-es jegyekkel ellenni, hogy amikor végzek, akár már több évnyi munkatapasztalatom legyen.

2. opció: tanulásra koncentrálni, Erasmusra menni, diákszervezetben és/vagy szakkoliban aktívkodni, TDK-zni, extra kurzusokat felvenni mindenféle témában, stb. - egyszóval a tágabb értelemben vett tanulásra és mindenféle egyetemi lehetőségekre koncentrálni, mert ha ennyi minden plusz dologba energiát fektetek, úgyis jó állást kapok majd ha lediplomázok.

Szerintetek melyik éri meg jobban elhelyezkedés szempontjából?

2022. jan. 18. 20:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem teljesen értem, nálatok nem kötelező a gyakorlat? Nálunk ez nem választás kérdése volt.
2022. jan. 20. 13:56
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan szak ahol van, van ahol nincs. Ahol van, az is ha jól emlékszem 200 vagy 400 óra, egy félévbe sűrítve.
2022. jan. 20. 14:47
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk 4 féléven át volt kötelező.

Mindenesetre szerintem nem árt egy minimális munkatapasztalat, persze a TDK és az extra kurzusok is jók.

2022. jan. 20. 14:49
 14/16 A kérdező kommentje:

6 féléves a szak, nincs benne szakmai gyakorlat.

K-karos gazdasági szak egyenként, nem üzleti jellegű.

2022. jan. 20. 14:53
 15/16 A kérdező kommentje:
egyébként*
2022. jan. 20. 14:53
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Szeirntem a munka fontosabb h legyen tapasztalatod, a cégek ezt jobban szeretik ha heti 20 órában dolgozol egyetem mellett, és 2-3-4 jegyekkel átmész és ahol dolgozol akár később ha te is nagyon elégedett vagy felvehetnek főállásba.

Tapasztalatból mondom h egyik céget se érdekli az h TdK-n voltál-e vagy sem meg h kituno tanulo legy. Sokkal tobbet szamit az ha van tapasztalatod es maris ugy lesznek veled h latod h mukodik egy ceg nem 0-rol kell kezdeni. Tudod az alap folyamatokat ismersz egy két programot ami kell a munkához ez mind sokat számít, már megfordult a világ nem a jegy és a verseny eredmény számit hanem a munkatapasztalat es a kapcsolatok!

2022. máj. 23. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!